Sa fie acest exemplar cel mai puternic Jaguar F-Type existent pe piata?

Jaguar F-Type Project Predator

Tunerul englez VIP Design a executat o serie de imbunatatiri pe un exemplar Jaguar F-Type R AWD Coupe si l-au prezentat publicului zilele trecute. Masina are acum o putere impresionanta de 650 cai putere cu care suntem convinsi ca vor atrage multi clienti dornici de aventuri la viteze incredibile.

Cu exceptia rotilor si a puternicului sistem de evacuare, masina cu tractiune integrala arata aproape la fel ca modelul normal. Ei bine, asta s-a intamplat pentru ca aproximativ toata munca celor de la VIP Design a fost facuta in compartimentul motorului, acolo unde motorul de 5,0 litri V8 a fost supus unor schimbari destul de serioase.

In timp ce configuratia standard a motorului V8 din interiorul Jaguar-ului F-Type are 550 de cai putere (404 kW), tehnicienii britanici de la VIP Design l-au transformat intr-un super puternic motor de 650 de cai putere (478 kW). Masina devine astfel mai puternica decat jaguar F-Type SVR, care poseda 575 de cai putere.

Pentru a extrage cei 100 de cai putere in plus, adica cei 73 de kW, specialistii aftermarket au instalat filtre de aer de flux inalt si au facut, de asemenea, si cateva revizuiri asupra troliului. O optimizare a softului a fost trecuta in agenda de lucru a britanicilor si au marit presiunea compresorului de supra-alimentare.

Desi reprezentantii companiei de tuning nu au dat detalii despre cat de repede poate ajunge noua masina de la 0 la 100 kilometri/ora, sprintul nu ar trebui sa fie cu mult mai rapid decat versiunea de masa a acestei masini, care este in stare sa indeplineasca aceasta sarcina in doar 3,9 secunde.

Chiar daca inginerii nu ne-au dat detalii despre acceleratie, avem totusi si cateva informatii oficiale despre performante. Masina are acum o viteza maxima crescuta fata de cea a modelului R, care este de 300 kilometri/ora. Jaguar F-Type R AWD Coupe al celor de la VIP Design atinge o viteza maxima de mai mult de 322 kilometri/ora.

Comparat cu un model obisnuit Jaguar F-Type R AWD Coupe, modelul celor de la VIP Design este cu 30 mm mai jos si beneficiaza de o suspensie imbunatatita. In plus, noul sistem de evacuare performant are doua niveluri de sunet selectabile, in timp ce jantele de aluminiu montate pe masina pot fi personalizate prin alegerea unuia dintre cele 23 de modele de design in 28 de nuante diferite.

Pentru cei ce isi doresc mai mult, si au si banii necesari sa isi satisfaca toate poftele, britanicii ofera posibilitatea de a achizitiona un pachet de dotari exterioare optionale, cum ar fi un difuzor de aer pe spate, din fibra de carbon lustruita sau capace pentru oglinzile laterale care se pot potrivi cu gurile de ventilatie de pe capota, de asemenea, din fibra de carbon.

Pentru acest pachet special cei de la VIP Design au un pret de pornire de 12.600 lire (16252 euro) si poate fi montat in edificul lor din Warwickshire sau poate fi expediat atat in Marea Britanie cat si peste tot in lume.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter