Hennessey face din Jeep Gladiator un bolid cu peste 1.000 de cai sub capota

Hennessey Jeep Gladiator Maximus 1000

Vorbim din nou despre tuning si va aducem in atentie un proiect special dezvoltat de Hennessey Performance, proiect care a fost botezat cu un nume extrem de pompos, trebuie sa recunoastem - MAXIMUS 1000. Este vorba despre un proiect care il are in prim plan pe noul Jeep Gladiator, iar numele lui chiar este inspirat de la numele generalului Maximus Decimus Meridius.

Totodata, numele acestuia este inspirat si de la pachetul HPE1000. John Hennessey a explicat cu aceasta ocazie ca atelierului sau ii sunt cerute din partea clientilor niste “vehicule exclusive, extreme, care sa ofere o experienta de condus distractiva si interesanta atat in off-road cat si in afara lui”.

Ei bine, Jeep Gladiator a primit acum la nivel tehnic o unitate de motorizare V8 Supercharged cu o capacitate de 6.2 litri, pe care o stim deja de la modelele Dodge Challenger SRT Hellcat.

Transmisia se face prin intermediul unei cutii de viteze automate, cu opt rapoarte. Pachetul HPE1000 de care aminteam mai devreme presupune modificarea unitatii electronice de control, a radiatorului, a sistemului de alimentare cu combustibil si a altor cateva componente. De asemenea, nici sistemul de evacuare al gazelor de esapament nu a ramas neinlocuit, in locul lui fiind preferat un altul realizat din otel inoxidabil.

Ei bine, toate acestor modificari de ordin tehnic au facut ca unitatea de motorizare pomenita mai devreme sa ajunga sa dezvolte niste cifre impresionante. Mai exact, vorbim despre o putere totala care a ajuns pana la 1.014 cai putere, in timp ce cuplul maxim este de 1.265 Nm. Din pacate, pana la acest moment, cei de la Hennessey nu au oferit niciun fel de informatii cu privire la cifrele de performanta de care se face capabil bolidul echipat cu acest pachet de performanta propus de atelierul de tuning!

Lasand la o parte toate aceste modificari de ordin tehnic, proiectul Hennessey MAXIMUS vine la pachet si cu cateva modificari de ordin estetic. Spre exemplu, la exterior putem observa un nou set de bare de protectie, un bullbar, un nou set de jante cu dimensiuni de 20 de inci si anvelope BFG KD speciale pentru off-road. De asemenea, putem remarca de data aceasta si un habitaclu custom tapitat cu piele si cu mai multe inscriptii Hennessey & MAXIMUS.

Proiectul va fi realizat intr-o editie extrem de limitata de doar 20 de exemplare. Cei care isi doresc sa isi tuneze bolidul cu acest pachet MAXIMUS al celor de la Hennessey vor scoate din buzunare nu mai putin de 200.000 de dolari!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Hennessey Performance

Newsletter