Cei 1.000 de cai putere ai noului Hennessey Camaro ZL1 promit exorcizarea oricarui Demon de pe strazi

Hennessey Camaro ZL1 The Exorcist

Interminabila campanie de pregatire a lansarii noului model Dodge Challenger SRT Demon a dat timp celor de la Hennessey sa produca o contra-oferta puternica: The Exorcist, o versiune de 1.000 de cai putere a Chevrolet Camaro ZL1. Asa cum chiar producatorul o spune, "cea mai noua creatie Hennessey este gandita sa exorcizeze orice demon auto de pe piata".

Noul The Exorcist are cu ce se lauda, mai ales cand vine vorba de viteza si putere: este echipat cu un motor V8 supraalimentat, de 6,2 litri, destul de mult modificat fata de versiunea standard.

Cele mai multe dintre modificari au fost gandite pentru cresterea cuplului de forta pe acest motor. Este vorba despre capete noi pentru cilindri, arbori cu cama transformati, sistem de evacuare revizuit, un sistem de inductie regandit si, ca noutate, managementul motorului personalizat.

Sistemul de propulsie produce nu mai putin de 1.310 Newtoni-metru, in materie de forta. Cumparatorul este cel care decide daca aceasta putere "sfanta" va fi transmisa rotilor motoare printr-o cutie de viteze manuala in sase trepte sau printr-una automata in zece trepte.

Cei de la Hennessey estimeaza ca The Exorcist poate atinge 100 de km/h in mai putin de trei secunde si poate ajunge parcurge 400 de metri in sub 10 secunde, chiar daca masina este dotata cu un set de jante impozante pe puntea spate.

Cei interesati sa cumpere noul The Exorcist au parte de tratament preferential: il pot lua de la un dealer autorizat sau pot trimite noul ZL1 Camaro achizitionat pentru conversie. Aceasta costa 55.000 de dolari, dupa ce ai cheltuit pe ZL1 63.435 de dolari, bani in care intra cam toate taxele posibile.

Cei care-si doresc modelul dotat cu cutie automata vor mai plati, in plus, 9.950 dolari. La toti acesti bani se mai adauga 8.995 de dolari pentru jantele de pe spate si modificarile de la schimbatorul de viteze, si alte sume infinit mai mici pentru cricul special al masinii si trusa de scule.

Modelul poate fi echipat si cu un kit de curse de strada, care il va mai costa pe viitorul proprietar alti 6.995 de dolari.

In acest moment, este destul de dificil de spus cum va lupta The Exorcist cu noul Challenger SRT Demon, pentru ca cei de la Dodge continua sa lanseze pe piata noi detalii de noua lor super masina.

Cel mai recent teaser vorbeste despre caii putere ascunsi sub capota noului model: se pare ca este vorba despre un motor V8 supraalimentat, care produce nu mai putin de 757 de cai putere.

Noul Challenger este plin de tehnologii de ultima generatie, gandite sa-i mareasca rapiditatea. Componentele care duc tot greul vor fi cele raspunzatoare de acceleratie, iar aerul conditionat al motorului, desi trece prin compresor, poate racori fara probleme interiorul cabinei.

Dodge va lansa oficial noul Challenger SRT Demon chiar inainte de New York Auto Show, pe 11 aprilie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter