Bentley Bentayga Bengala: un SUV de lux sub forma unui tanc!

Bentley Bentayga Bengala

Ne bucuram pentru ca a aparut o noua rasa a modelului Bentley Bentayga, dar cel mai mult ne impresioneaza faptul ca nu ne asteptam la asa ceva de la un crossover de lux al carui pret este format din sase cifre.

Bengala Automotive Design SL, o firma de design din Spania, specializata in proiecte exclusive pe modele de top, in nu mai mult de 15 unitati in lumea intreaga, ne prezinta Bentley Bentayga Bengala, o versiune complet diferita a luxosului SUV britanic.

Sa ne amintim doar atat: printre proiectele anterioare ale designerilor spanioli se numara un Ferrari F12 imbracat in fibra de carbon, dar si mai multe modele Rolls-Royce complet personalizate.

La prima vedere, ceea ce observam cu usurinta sunt elementele off-road cu adevarat nebunesti cu care a fost echipat Bentayga, in special pe partea frontala, unde ne intalnim cu o bara personalizata cu o fasie luminata LED.

Aceasta modificare schimba forma grilei frontale uriase a modelului Bentayga si ii ofera o imagine care poate rivaliza cu cea a la fel de celebrului Rezvani Tank. Nu avem cum sa nu mentionam, de asemenea, si luminile LED suplimentare de deasupra parbrizului.

Pe langa partea frontala, aripile sunt ceva mai mari, in asa fel incat sa se potriveasca cu noile jante forjate Dillinger cu care este echipata masina. In plus, cu modificari off-road ne intalnim, asa cum ne asteptam, si pe partea din spate.

Pentru acest proiect, asa cum am aflat de pe site-ul Bengala, designerii spanioli au lucrat cu un campion de raliu off-road din Spania si cu echipa acestuia. Tinta finala? O combinatie de lux, "imagine brutala si performante nemaintalnite".

Dincolo de modificarile estetice, firma spaniola a lucrat si la suspensii si la roti, ambele pregatite in mod special pentru traseele off-road.

Mai mult, pentru ca Bengala a devenit cunoscuta deoarece foloseste in mod particular fibra de carbon, Bentayga beneficiaza din plin de acest tratament, astfel incat greutatea masinii este una destul de scazuta.

Sa nu uitam sa amintim, de asemenea, ca vor fi doar 15 exemplare ale noului Bentley Bentayga Bengala in lumea intreaga, fiecare dintre masini fiind construita exact pe gusturile proprietarului sau.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Bengala Automotive Design

Newsletter