Audi SQ2 by ABT Sportsline: mai multa putere si roti ceva mai serioase!

Audi SQ2 ABT Sportsline

Nu stim care e motivul, dar modelul Audi Q2 nu prea se bucura de atentie media. Poate pentru ca acest model de mici dimensiuni nu e chiar atat de interesant, ceea ce e sigur este sa acest crossover entry-level apare foarte rar in stiri.

Ei bine, marca germana a incercat sa schimbe stare de fapt oferind pentru acest CUV de mici dimensiuni o versiune S, prezentata la Paris Motor Show in octombrie 2018. Gandit, asemeni celorlalte modele S sau RS, de divizia Audi Sport, SQ2 rivalizeaza cu BMW X2 M35i dar si cu fratele din VAG, Volkswagen T-Roc R.

Chiar daca, in acest moment, nu stim daca divizia candva cunoscuta sub numele Quattro GmbH va lansa vreodata o varianta RS Q2, iata ca un tuner a luat in serios problema si a modificat modelul SQ2.

Specializati in produse ale Grupului VW, specialistii firmei germane de tuning ABT Sportsline au inceput sa lucreze la cel mai mic model SUV Audi Sport, in primul rand la motorul turbo pe benzina de 2,0 litri.

Sa ne amintim ca masina reuseste sa ajunga, in versiunea standard, la 296 de cai si la un cuplu-forta de 400 Nm dar, daca sunteti interesati de mai multa putere, ABT duce motorul TFSI de 2,0 litri la 345 de cai si la un cuplu-forta de 440 Nm.

Cei 49 de cai suplimentari si cei 40 de Newtoni-metru in plus reusesc sa reduca timpul de acceleratie de la 0 la 100 de km/h cu doua zecimi de secunda, asta insemnand nu mai mult de 4,6 secunde.

ABT a lucrat si la limitatorul de viteza al modelului, astfel ca noul SQ2 depaseste cei cei 250 de km/h limitati electronic pe modelul standard construit la Gyor, in Ungaria. Cu pedala la maxim, aceasta versiune poate ajunge la nu mai putin de 262 de km/h.

In plus, pentru a demonstra ca nu e vorba despre un model SQ2 standard, tunerul a renuntat la jantele obisnuite ale masinii, pe care le-a inlocuit cu unele de 19 sau chiar 20 de inch, negre din aliaj, care vin si cu un kit de spatialitate pentru pneuri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: ABT Sportsline

Newsletter