ABT Sportsline propune mai multe pachete de performanta pentru Volkswagen Amarok

ABT Sportsline VW Amarok

Pick-up-ul Volkswagen Amarok este unul dintre cele mai apreciate modele din segmentul sau, cifrele de vanzari inregistrate de-a lungul timpului stand drept dovada in acest sens. Ei bine, desi este o masina care ofera in principiu tot ce isi poate dori un sofer interesat de un astfel de model, se pare ca tunerii de la ABT Sportsline nu sunt pe deplin multumiti. Sau pur si simplu isi doresc sa ofere un pachet plin cu surprize fanilor acestui model! In aceste conditii, vorbim astazi despre un pachet de tuning dezvoltat de germanii de la ABT, pachet care are rolul de a imbunatati performantele oferite de unitatile diesel disponibile in cazul lui Amarok.

Standard, Volkswagen Amarok vine echipat cu o unitate de motorizare TDI V6, cu capacitate de 3.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 258 de cai putere si un cuplu maxim de 580 Nm.

Asa cum spuneam si mai devreme, vorbim despre o unitate de motorizare destul de puternica inca din standard, care ofera cam tot ce are nevoie un sofer al unui astfel de model. Ei bine, datorita modificarilor pe care le-au operat cei de la ABT Sportsline, unitatea diesel este capabila sa dezvolte in cele din urma nu mai putin de 306 cai putere si un cuplu maxim de 630 Nm.

Bineinteles, odata cu aceste modificari tehnice operate de cei de la ABT, si performantele tehnice ale lui Amarok sunt ceva mai bune. Si este si normal sa fie asa, modificarile reusite de specialistii casei de tuning germane facand ca unitatea de motorizare sa dezvolte cu 48 de cai mai mult. De asemenea, cuplul maxim a crescut acum cu nu mai putin de 50 Nm, ceea ce se vede atunci cand vorbim despre cifrele de performanta.

Astfel, un model VW Amarok echipat cu pachetul de tuning dezvoltat de cei de la ABT poate accelera de la 0 la 96 km/h in doar 7.8 secunde, cu 0.2 secunde mai rapid in comparatie cu versiunea standard. De asemenea, viteza maxima a unui model echipat cu acest pachet poate ajunge pana la 211 km/h.

Totodata, oficialii celor de la ABT Sportsline anunta ca si unitatea diesel de 224 de cai putere poate primi un astfel de kit de performanta. In acest caz, puterea acesteia ar urma sa creasca pana la 265 de cai putere! In cele din urma, versiunea fara facelift a lui Amarok echipata cu unitatea de 2.0 litri care dezvolta 180 de cai putere, poate fi modificata pentru a oferi 200 de cai putere!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter