Noul VW Touareg by ABT Sportsline: mai multa putere si jante de gabarit mai mare!

2019 VW Touareg ABT Sportsline

Un model de succes pentru VW in Europa si "fructul oprit" pe continentul american, noul model Touareg a captat deja atentia in randul specialistilor de pe piata de tunning.

Este chiar cazul despre care vorbim in acest articol, ABT Sportsline fiind printre primii care incearca sa transforme acest SUV de clasa medie, incepand, e adevarat, cu ceva simplu: mai multa putere si jante mai mari.

Inginerii de la ABT Sportsline au lucrat la mai puternica versiune a motorului TDI de 3,0 litri si au reusit sa mareasca puterea propulsorului in sase cilindri de la 286 (standard) pana la 330 de cai.

Daca luam in calcul ca avem de-a face cu un motor diesel intr-un SUV nu tocmai usor, foarte important este si cuplul-forta, asa ca specialistii din Kempten au urcat de la cei 600 Nm standard pana la 650 de Newtoni-metru.

Daca tot vi se pare putin, trebuie sa va amintim ca VW va echipa, la un moment dat, noul Touareg cu motorul diesel V8 pe care il merita, completat de o turbina dubla, care va ajunge la 421 de cai putere si un cuplu-forta de 900 Nm.

Foarte important este si faptul ca producatorul lucreaza si la o versiune hibrid plug-in, care va ajunge la 367 de cai putere si, foarte probabil, un cuplu-forta mai mult decat decent.

Revenind la versiunea Touareg a celor de la ABT, aceasta vine cu o multitudine de jante de aliaj, cu diferite tipuri de design si dimensiuni intre 20 si 22 de inch. Pentru modelul din imagini, au ales cea mai mare varianta, in finisaj lucio, dar puteti opta si pentru versiunea mata.

Modificarile sunt completate de luminile de pe interiorul portierelor, care proiecteaza logo-ul ABT Sportsline pe asfalt de fiecare daca cand deschizi usile. Nu ca ar fi foarte importante, dar dau o senzatie de premium.

Sursa: ABT Sportsline

Newsletter

Whatsapp