VW a prezentat noi versiuni ale modelului Golf la Wà¶rthersee: GTI Aurora si Estate R 4MOTION FighteR

VW Golf GTI Aurora / Estate R 4MOTION FighteR

Volkswagen s-a bucurat de un debut important la Wörthersee 2018, unde a venit cu conceptul Golf GTI TCR, masina care a devenit un produs de serie acum cateva luni. Mai mult, in 2017, la acelasi eveniment avea premiera conceptul up! GTI, model care avea sa devina de serie in Europa.

Ce se va intampla anul acesta? Se pare ca oficialii de la VW nu au in plan vreun debut, dar "invataceii" producatorului britanic vor fi prezenti la intalnire cu doua modele altfel pentru marca, amandoua extrem de interesante.

A 38-a intalnire GTI de pe malul lacului din localitatea Reifnitz, in Austria, a inceput astazi.

2019 VW Golf GTI Aurora

Construita de o echipa de tineri de la fabrica din Wolfsburg a marcii germane, versiunea Golf GTI Aurora e mai buna decat varianta standard, noul motor pe benzina de 2,0 litri producand 380 de cai, putere canalizata, printr-o cutie de viteze DSG in sapte trepte, catre axul frontal. In plus, masina este finisata intr-o nuanta gri Nardo (care ne aminteste de Audi), combinata cu accente negre si verzi. Ceea ce ne-a impresionat este si faptul ca noua caroserie a fost vopsita manual.

Pe langa noua stilistica si mai puternicul propulsor TSI, modelul Golf GTI Aurora este echipat, asa cum ne-am astepta de la o masina prezenta la Wörthersee, cu un puternic sistem de sunet de 3.500 de watti.

Nu avem, insa, cel putin deocamdata, imagini cu interiorul modelului, dar VW sustine ca au disparut locurile din spate si a aparut o noua consola centrala, cu ecrane refacute pentru a afisa date despre motor si despre masina. In plus, pe partea pasagerului exista si o tableta care ofera acces la aceleasi informatii si la sistemul de sunet.

Mai mult, conform celor mai noi imagini oferite de VW, in portbagajul modelului Golf GTI Aurora ne intalnim cu un dispozitiv holografic operabil, care poate fi folosit, prin intermediul unor manusi speciale cu senzor sau a unui joystick, la configurarea sistemului de sunet.

2019 VW Golf Estate R 4MOTION FighteR

Celalalt model este, daca locuiti in Statele Unite, "fructul oprit". E vorba despre Golf R Estate, masina prezenta de multi ani pe piata europeana. Nu, nu e vorba despre o versiune obisnuita a acestui break cu tractiune integrala, de vreme ce "invataceii" de la VW Saxony au reusit sa duca motorul la 400 de cai putere, la fel de mult ca un model care n-a existat niciodata: Golf R400.

Si pe aceasta versiune ne intalnim cu aceeasi transmisie DSG in sapte trepte, conectata insa la un sistem de tractiune integrala.

Numele complet al modelului este VW Golf Estate R 4MOTION FighteR si este cu 6 cm mai lat decat varianta standard, in special gratie kitului de caroserie mai agresiv. Masina beneficiaza de lumini suplimentare pe acoperis, dar si de o camera video la 360 de grade, care si-a dovedit deja eficacitatea pe circuitul de la Sachsenring.

Si pe acest model break ne intalnim cu aceeasi culoare gri Nardo, de aceasta data combinata cu accente argintii Crystal, negre Piano si rosii Misano.

Sa nu uitam de luminile stroboscopice de pe grila frontala, dar nici de interiorul complet din piele si piele Alcantara, prezenta chiar si in portbagaj. Nu lipseste, binenteles, nici sistemul de sunet complet personalizat.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: VW

Newsletter