VW Amarok by ABT Sportsline: motorul diesel V6 devine si mai puternic!

VW Amarok ABT Sportsline

Specialistii tunerului ABT Sportsline isi indreapta, inca o data, atentia catre modelul pickup Volkswagen Amarok. Cel mai recent proiect se leaga de marirea puterii propulsorului diesel V6 de 3,0 litri, noile valori fiind de 302 cai putere (fata de 255) si 630 de Nm (fata de 580 pana acum).

Dupa aceste modificari realizate cu ajutorul modulului ABT Engine Control, modelul Amarok poate accelera pana la 100 de km/h in 7,8 secunde, cu 0,2 secunde mai putin decat pe versiunea standard. In plus, viteza maxima a masinii a crescut la peste 210 km/h.

Mai mult, specialistii de la ABT pot modifica si versiunile mai slabe ale motorizarilor diesel V6. Varianta de 221 de cai poate ajunge, dupa modificari, la 262 de cai, iar cea de 177 poate ajunge la 197 de cai.

Chiar daca oferta ABT modifica modelul Amarok doar la capitolul putere, sa nu uitam ca exista multe companii pe piata care pot echipa modelul cu diverse alte imbunatatiri.

De exemplu, firma germana Delta 4X4 demonstreaza ce se poate face cu versiunea de show Beast a modelului. Aceasta este cu 250 de mm mai inalta decat modelul standard, in special gratie modificarilor pregatite de tuner, printre care suspensiile mai inalte, jantele mai mari si pneurile de 35 de inch pentru orice tip de teren.

In plus, varianta Delta 4X4 beneficiaza si de o caroserie mai agresiva. Printre componente se numara o noua bara frontala, o noua bara stilistica pe bena, noi aripi, atat pe fata cat si pe spate, dar si o multime de lumini LED.

Cum ar fi o combinatie intre puterea oferita de ABT si noile capacitati off-road gandite de Delta 4X4? Ei bine, prima idee care ne trece prin cap este un model pick-up european extrem de serios. Voi ce parere aveti?...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: ABT Sportsline

Newsletter