Skoda Kodiaq RS primeste un pachet de performanta semnat de ABT Sportsline

Skoda Kodiaq RS este cunoscut de toti pasionatii auto drept cel mai rapid SUV cu sapte locuri de la Nurburgring, drept pentru care marea majoritate dintre noi am putea spune cu tarie ca un astfel de model nu mai are nevoie de niciun fel de modificari sau imbunatatiri.

2019 Skoda Kodiaq RS ABT Sportsline

Bineinteles, nu asa ne-ar raspunde si un tuner profesionist la o asemenea intrebare! Specialistii germani in tuning de la ABT Sportsline si-au dorit cateva imbunatatiri pentru Skoda Kodiaq RS, drept pentru care vorbim acum despre un pachet de performanta ce a fost pregatit de acestia. Haideti sa aflam impreuna toate detaliile tehnice pe care ni le-au pregatit cei de la ABT!

Pana atunci insa, haideti sa ne aducem aminte cateva detalii de ordin tehnic cu care venea la pachet acest model in versiunea lui de performanta RS. Astfel, Skoda Kodiaq RS este echipat in mod normal cu o unitate de motorizare diesel, cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 240 de cai putere si un cuplu maxim de 500 Nm.

Insa, datorita unitatii ABT Engine Control, propulsorul diesel devine acum capabil sa dezvolte 270 de cai putere si un cuplu maxim de 540 Nm. Alaturi de aceasta unitate sta o transmisie automata DSG cu sapte rapoarte si un sistem de tractiune integrala.

Bineinteles, odata cu aceste modificari operate de cei de la ABT Sportsline, Kodiaq RS devine ceva mai capabil si din punct de vedere al cifrelor de performanta. Versiunea pregatita de cei de la ABT beneficiaza de un plus de 30 de cai putere si de un cuplu maxim mai mare cu 40 Nm.

In aceste conditii, acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata in 6.8 secunde, cu 0.2 secunde mai rapid in comparatie cu versiunea de serie a lui Kodiaq RS.

Din pacate, cei de la ABT nu au oferit niciun fel de informatii cu privire la viteza maxima care poate fi atinsa la volanul unui model Kodiaq RS care a primit pachetul de performanta semat de ei. Versiunea de serie este capabila sa ajunga la o viteza maxima de 220 km/h.

Pe langa aceste modificari despre care am vorbit in randurile anterioare, cei de la ABT Sportsline au mai pregatit si o suspensie ceva mai rigida in comparatie cu cea oferita de cei de la Skoda pe versiunea de serie. Nu in ultimul rand, tunerul german ne mai propune si un nou set de jante cu dimensiuni de 20 de inci.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: ABT Sportsline

Newsletter