2019 Porsche 911 Turbo GTR 8XX Evo-R by Gemballa ajunge la 807 cp

2019 Porsche 911 Turbo Gemballa GTR 8XX Evo-R

Gemballa este un nume extrem de cunoscut atunci cand vorbim despre personalizarea sau transformarea modelelor Porsche, iar cel mai nou proiect al firmei vine cu o imbunatatire serioasa la capitolul putere pentru 911 Turbo.

Mai mult, pachetul despre care vorbim, denumit Gemballa GTR 8XX Evo-R, ofera masinii si o schimbare esentiala de infatisare, care se potriveste perfect cu puterea de care va spuneam mai devreme.

Ceea ce trebuie mentionat este faptul ca pachetul pastreaza motorul cu sase cilindri, de 3,8 litri, dar acesta a fost modificat si ajunge la 807 cai putere si un cuplu-forta de 1.098 Newtoni-metru.

Da, ati citit bine, e vorba despre un upgrade fantastic fata de modelul Turbo S standard, care ajunge la 572 de cai putere si un cuplu-forta de 700 Nm, dar lasa cu mult in urma si versiunea GT2 RS, care urca pana la 690 de cai si un cuplu-forta de 750 Nm.

Specialistii de la Gemballa sustin ca, in aceasta versiune, masina poate accelera pana la 100 de km/h in 2,38 secunde si pana la 200 de km/h in doar 7,5 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 370 de km/h.

Pentru a putea face o comparatie, sa ne amintim ca versiunea pe care o aminteam mai devreme, GT2 RS, poate accelera pana la 100 de km/h in 2,8 secunde si atinge o viteza maxima de 340 de km/h.

Pe langa toata aceasta putere, modelul beneficiaza de un kit din fibra de carbon complet. Privit din fata, remarcam noua capota ventilata a modelului, si bara frontala, care beneficiaza de trei guri de aer imense, dar si splitter-ul de dimensiuni serioase, de sub ea.

Din profil, iese in evidenta extensia uriasa a aripilor laterale, mai late pe fata cu 30 de mm si pe spate cu 50 de mm. Sa nu uitam, bineinteles, nici de canalele mari prin care este directionat aerul pentru racirea masinii.

Pe partea din spate, ne intalnim cu o aripa de mari dimensiuni, care include si orificiile pentru admisie ale motorului, dar si un difuzor generos. In plus, cei interesati pot alege intre componente din fibra de carbon mate sau lucioase.

La final, trebuie sa va amintim ca Porsche lucreaza, in acest moment, la completarea liniei 911, asa ca ne asteptam si la o noua versiune Turbo cat de curand. Mai mult, zvonurile vorbesc chiar despre o putere totala a noii versiuni de aproximativ 600 de cai...

Sursa: Gemballa

Newsletter

Whatsapp