Mercedes-Benz X-Class complet echipat off-road are un pret pe masura

Mercedes-Benz X-Class Matzker Camper

Firma germana Matzker s-a specializat, in general, pe prepararea vehiculelor Land Rover pentru aventuri pe teren off-road, dar pentru cel mai recent proiect, specialistii germani au ales Mercedes-Benz X-Class ca baza pentru o masina care sa asigure toate necesitatile camparii in salbaticie.

Ei bine, in loc de o bena pe partea spate, pe aceasta versiune se intalnim cu un spatiu inchis de forma angulara, in care vom gasi si o mica bucatarie, asa ca nu va fi nevoie de un foc afara.

Pe partea exterioara, noul X-Class gandit de specialistii de la Matzker vine o usa verticala care ne aminteste de faimosul 300SL Gullwing. La accesul in interior, ne intalnim cu un finisaj oarecum industrial, metalic.

Conversia facuta de specialistii germani, permite si accesul in cabina masinii asa ca, daca cineva se odihneste in spate, poate foarte usor comunica cu soferul. Atunci cand e vorba despre a gati, micuta bucatarie include doua ochiuri pe gaz, o chiuveta si un frigider de mici dimensiuni.

Nu lipseste spatiul pentru masa, care se poate converti intr-unul de dormit cu o deschidere optionala catre natura. Tot optional, patul montat pe acoperis permite si mai multor invitati sa petreaca noaptea in vehicul. Ceea ce nu exista, din pacate, este o toaleta.

Specialistii de la Matzker au instalat si cateva imbunatatiri tehnice pentru a se asigura ca acest X-Class se poate descurca pe orice teren off-road. De exemplu, suspensiile sunt mai inalte decat pe versiunile standard, iar firma a montat si un diferential pe partea dorsala.

Cei care planuiesc sa plece si mai departe de civizilatie, isi pot echipa aceasta versiune de X-Class cu si mai multe optiuni folositoare. Matzker ofera echipamente printre care un panou solar montat pe acoperis, panouri de recuperare, un suport pentru roata de rezerva, un sistem de incalzire a apei sau un rezervor de carburant mai mare, pentru o mai buna autonomie.

Preturile acestei versiuni pleaca de la 89.900 de euro, dar la asta se mai adauga si modelul X-Class necesar pentru modificare, iar modelele complet echipate pot depasi 180.000 de euro (plus masina de modificat).

Poate ca pretul vi se pare destul de mare, dar nu este cu mult diferit de conversiile pe alte masini similare, printre care versiunea Adventure Truck (care are la baza un GEV Ram-198.000 de dolari) sau Winnebago Revel 4x4 (care are la baza un Mercedes-Benz Sprinter-134.799 de dolari).

Newsletter

Whatsapp