Noul LFT-C este cel mai puternic model decapotabil Lister creat vreodata!

Lister LFT-C Jaguar F-Type R

Vestea nu poate fi decat una foarte buna pentru iubitorii de masini sport. Incepand de astazi, modelul coupe LFT-666 are si un fratior decapotabil si nu unul oarecare: versiunea LFT-C.

Prezentata de oficialii de la Lister chiar la sediul firmei din Lancashire, aceasta masina (cu seria de sasiu 01 din 10) este, de fapt, un Jaguar F-Type R modificat la extrem si va fi vanduta, cu multe optiuni si sapte ani suplimentari garantie, pentru suma de 139.000 de lire sterline.

Noul LFT-C este echipat cu aceleasi suspensii, aceleasi frane si acelasi sistem de esapament de pe LFT- 666, dar la acestea putem adauga fara grija componentele de caroserie din fibra de carbon.

Exista, insa, si elemente de design complet noi, printre care bara frontala (cu tot cu splitter), grila fata, spoilerul de pe aceeasi parte sau aripile ceva mai voluminoase.

Modificarile exterioare au fost gandite special pentru a ajuta masina sa depaseasca o viteza maxima de 330 de km/h, asa ca modelul va accelera de la 0 la 100 de km/h in putin peste 3 secunde.

De propulsie se ocupa motorul supra-alimentat V8 de 5,0 litri al celor de la Jaguar, care a fost modificat sa produca nu mai putin de 666 de cai putere. Din acest motiv, specialistii de la Lister sustin ca acesta este cel mai puternic model decapotabil construit de ei vreodata.

"Zgomotul facut de acest propulsor V8 de 666 de cai modificat de Lister este incredibil cu acoperisul retractat, iar elementele stilistice noi ofera o noua imagine masinii, una mai agresiva", a declarat presedintele consiliului de administratie Lister, Lawrence Whittaker.

"Lansarea unei masini noi a fost intotdeauna un moment special pentru mine, dar noul LFT-C isi gaseste un loc important in cartile de istorie, fiind cel mai puternic decapotabil construit vreodata de Lister, depasind chiar si puternicul Le Mans. E o masina speciala si extrem de exclusivista", a mai completat oficialul britanic.

In plus, am deschis portierele si ne-am intalnit cu un interior modern si alte cateva imbunatatiri. Masina din imagine a fost creata special dupa specificatiile proprietarului, asa ca aproape toate elementele, mai putin bordul si liniile plafonului, sunt acoperite cu piele Nappa cusuta de mana.

Lister ia deja comenzi pentru noul LFT-C, dar trebuie sa retineti ca livrarile vor fi facute candva anul viitor, de vreme ce masinile pentru anul 2019 au fost deja vandute. Pentru mai multe informatii, intrati pe site-ul oficial al celor de la Lister.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Lister

Newsletter