Tunerii de la Mugen prezinta o versiune extrema bazata pe Honda Civic Type R, RC20GT!

Honda Civic Type R Mugen RC20GT Package

Editia trecuta a Salonului Auto de la Tokyo ne-a adus in prim plan un concept care a reusit, fara doar si poate, sa atraga atentia tuturor celor prezenti la eveniment. Vorbim despre conceptul RC20GT Type R, ceea ce avea sa reprezinte mai exact o versiune extrema a hot-hatch-ului Honda Civic Type R. Asa cum probabil ca va amintiti deja, conceptul a reusit sa impresioneze inca din prima clipa, toti ochii celor prezenti fiind atintiti mai mult sau mai putin spre acest concept. Bineinteles, timpul a trecut, iar lumea deja se intreba oare ce se intampla cu acel concept.

Ei bine, cei de la Mugen au revenit la Salonul Auto de la Tokyo cu o versiune de pre-productie a lui RC20GT Type R. Cea mai mare surpriza pe care o putem vedea este, fara doar si poate, ca pachetul extrerior al bolidului, compus din mai multe elemente aerodinamice, nu este schimbat aproape deloc, ceea ce reprezinta o mare bucurie pentru noi toti. Insa, nu putem sa nu remarcam ca grafica este un pic schimbata acum.

Totusi, asta nu strica deloc aspectul final al bolidului, acesta aratand si acum foarte bine. Tunerii care au dezvoltat acest proiect sustin acum ca bolidul este aproape finalizat, fiind foarte aproape de productie.

Din pacate, pana la acest moment nu stim exact care ar fi data la care procesul de productie al acestui model va incepe. De asemenea, nu stim nici numarul de exemplare in care acesta va fi pus pe picioare. Insa, stim deja ca acesta va fi disponibil doar pe piata din Japonia. Asadar, cel mai bine ar fi ca pasionatii auto cu dare de mana sa nu se indragosteasca prea tare de acest model, fiindca vor avea o misiune destul de complicata daca vor dori sa il si achizitioneze.

Specialistii in tunind de la Mugen ne mai informeaza si ca motorul si sistemul de racire al bolidului au fost modificate odata cu trecerea de la concept la versiunea de pre-productie. Din pacate, acestia nu au fost dornici in a da prea multe detalii despre aceste modificari.

Asa cum stiti deja cu totii, din fabrica, Honda Civic Type R este echipat cu o unitate de motorizare turbo cu o capacitate de 2.0 litri, care dezvolta 320 de cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm. Mai mult decat atat, transmisia acestui bolid este una manuala, cu sase trepte.

Newsletter

Whatsapp