Audi RS3 Sportback primeste un pachet de tuning de la ABT Sportsline

Audi RS3 Sportback primeste un pachet de tuning de la ABT Sportsline

Audi RS3 Sportback este unul dintre cele mai apreciate modele din gama de performanta RS a producatorului german, cifrele tehnice aratand extrem de bine! Bineinteles, se pare ca acest lucru nu a fost de ajuns si pentru specialistii in tuning de la ABT Sportsline, atelierul pregatind un pachet de performanta dedicat acestui model.

Asadar, daca si voi va numarati printre cei care se gandeau ca un model precum RS3 Sportback are nevoie de ceva mai multa putere, pachetul de performanta gandit de cei de la ABT s-ar putea sa fie exact ceea ce va doreati. Haideti sa aflam impreuna mai multe detalii despre acest proiect!

In primul rand, pana sa trecem la treaba si sa descoperim surprizele pe care ni le-au pregatit cei de la ABT, haideti sa ne readucem aminte ceea ce ne oferea RS3 Sportback in versiunea lui normala. Astfel, modelul german era echipat cu o unitate de motorizare pe benzina, cu capacitate de 2.5 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 400 de cai putere si un cuplu maxim in valoare de 480 Nm. Totul suna foarte bine si in cazul acestei versiuni normale, insa haideti sa vedem acum ce imbunatatiri au adus cei de la ABT Sportsline!

Pachetul de performanta pregatit de cei de la ABT a fost numit ABT Power si are doua versiuni. Prima dintre ele face ca unitatea de motorizare sa aiba o putere crescuta pana la 440 de cai putere, in timp ce versiunea superioara (ABT Power S) reuseste sa duca propulsorul la o putere de 470 de cai putere cu 540 Nm. Vorbim asadar despre un plus in valoare de 40, respectiv 70 de cai putere in comparatie cu versiunea clasica. Pentru a reusi acest upgrade, cei de la ABT s-au folosit de un sistem ABT Engine Control, de un intercooler nou si de un sistem de evacuare imbunatatit.

Din punct de vedere al cifrelor de performante, cei de la ABT ne transmis numai ca un model RS3 Sportback echipat cu pachetul de performanta ABT Power S va putea atinge o viteza maxima de 285 km/h. Din pacate, nu avem niciun fel de informatii suplimentare in legatura cu cifrele de performanta de care se fac capabile modelele echipate cu cele doua versiuni ale pachetului ABT Power! Tot cei de la ABT ne-au mai informat ca propun pentru aceste modele si un set nou de suspensii, dat si un sistem de franare imbunatatit!

VIDEOCLIPUL ZILEI