2019 Audi A6 (C8) Avant ABT Sportsline: motoarele diesel inca pot fi tunate!

2019 Audi A6 Avant ABT Sportsline

In septembrie 2017, aflam o veste interesanta din tabara Audi, aceea ca gigantul german este interesat sa instaleze un propulsor diesel sub capota urmatoarei generatii S6 (si S7 Sportback).

Este luna februarie 2019 si inca nu avem nici o veste oficiala despre sedanul de clasa medie produs la Ingolstadt, asa ca nu stim daca acele zvonuri din 2017 mai au vreo urma de adevar. Am vazut, insa, imagini cu noul S6 necamuflat, ceea ce inseamna ca ne apropiem de momentul lansarii oficiale.

Ei bine, in cazul in care nu mai aveti rabdare sau va faceti griji ca nu va exista un S6 cu motorizare TDI, specialistii firmei germane ABT Sportsline s-au gandit la o varianta.

Luna viitoare, la Geneva Motor Show 2019, firma din Kempten va prezenta o versiune modificata a modelului S6, in versiune break, care va fi propulsata de un motor V6 diesel de 3,0 litri.

Logo-ul "ABT POWER" de pe capacul motorului reprezinta indiciul ca motorul in sase cilindri al modelului a fost modificat si vine cu mai multa putere. Care e diferenta? Daca pe varianta standard Audi A6 motorul TDI produce 282 de cai si un cuplu-forta de 620 Newtoni-metru, ABT a reusit sa ajunga la 326 de cai si 670 Nm.

Gratie acestei cresteri la capitolul putere, versiunea pregatita de cei de la ABT Sportsline accelereaza mai rapid decat varianta standard, de la 0 la 100 de km/h in doar 5,5 secunde.

Trebuie sa amintim ca aceasta versiune A6 Avant modificata de ABT vine cu mult mai multe imbunatatiri, printre care si un kit aerodinamic destul de subtil, care se potriveste perfect acestui break luxos.

Pe partea frontala, grila este lucioasa si finisata in culoarea neagra, fiind completata de o fasie decorativa care aduce acestei masini de familie mai multa atitudine. Difuzoarele spate, de aceeasi culoare neagra lucioasa, evidentiaza faptul ca nu avem de-a face doar cu o versiune normala a modelului Audi A6.

Pentru a completa cat mai bine modificarile celor de la ABT, trebuie sa remarcam si cele patru cercuri ale marcii, de aceasta data de culoare neagra, jantele de aliaj de 21 de inch, "incaltate" cu pneuri Continental 255/35 R21, in timp ce in cabina ne mai intalnim cu un buton start/stop personalizat cu sigla ABT, iar in portiere sunt montate proiectoare LED cu logo-ul aceleiasi companii.

Sursa: ABT Sportsline

Newsletter

Whatsapp