Asa si-a comandat masina: un Alpina B7 verde de culoarea mentei!

Actuala versiune a modelului a debutat in 2016 la Geneva Motor Show si se bucura de o noua varianta de la inceputul acestui an.

2019 Alpina B7 Mint Green

Actuala generatie a sedanului ultra-performant Alpina B7 este doar al treilea model B7 al producatorului german care poate fi vandut si in Statele Unite. Daca in Europa Alpina are propriile reprezentante, in America marca foloseste reteaua celor de la BMW, ceea ce inseamna ca B7 va fi vandut alaturi de modelele BMW din Seria 7.

Actuala versiune a modelului a debutat in 2016 la Geneva Motor Show si se bucura de o noua varianta de la inceputul acestui an. Ei bine, unul dintre ultimele exemplare fabricate inainte de aceste modificari tocmai ce a fost livrat unui cumparator din Statele Unite si arata... interesant! Sau nu?...

Masina este complet altfel mai ales pentru ca e finisata intr-o nuanta pe care cei de la Alpina o numesc verde menta, care contrasteaza cu cu pielea din cabina. Fara indoiala, nu e masina pentru oricine. Trebuie sa recunoastem ca noi am fi ales nuante mai inchise de albastru sau verde dar, asa cum v-ati dat seama, a fost alegerea personala a cuiva, motiv pentru care iese in evidenta.

Conform oficialilor de la BMW New York, daca locuiti peste ocean, va veti putea intalni cu acest B7 complet personalizat chiar din aceasta vara, in The Hamptons.

Dincolo de culoare, sa nu uitam ca B7 este un sedan cu performante senzationale. De exemplu, sub capota ne intalnim cu un propulsor bi-turbo V8 de 4,4 litri, care produce nu mai putin de 600 de cai putere si un cuplu-forta de 800 de Newtoni-metru.

Acesta este cuplat la o transmisie automata in opt trepte, identica cu cea intalnita pe modelele din Seria 7, dar cu modificari la capitolul programare, pentru un schimb de viteze mai rapid. Puterea motorului este transmisa, prin intermediul unui sistem xDrive recalibrat, imprumutat de pe un model 750i, catre toate cele patru roti.

Toate aceste modificari inseamna ca modelul sedan poate accelera de la 0 la 100 de km/h in doar 3,6 secunde, in timp ce viteza maxima ajunge la 330 de km/h. Si mai impresionant ni s-a parut faptul ca, pe versiunea mai veche, modelul accelereaza de la 0 la 200 de km/h in 12,5 secunde, iar pe cea modificata recent in 11,7 secunde. Interesant, nu?...

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Alpina

Newsletter