Intalnire de cinci stele: Audi RS2 vs noul RS4 Avant, ambele modificate de ABT Sportsline!

Audi RS2 RS4 Avant ABT Sportsline

Intr-o pauza de la promovarea noilor kituri de tuning ale modelelor din Grupul Volkswagen, specialistii de la ABT Sportsline au decis sa ofere un tribut unuia dintre cele mai tari modele ale sale si ale lumii auto, Audi RS2 Avant.

E vorba despre masina care a inceput totul pentru divizia de performanta Audi RS, o colaborare interesanta intre Audi si Porsche, si care si-a intalnit, pe un mic aeroport european, cel mai tanar frate in acest moment, RS4 Avant.

Niciuna dintre cele doua masini nu sunt standard, versiunea mai veche (are 25 de ani!) fiind un RS2 turbo in cinci cilindri, de 2,2 litri, echipat cu o turbina modificata, cu un nou arbore cu came si un nou sistem de esapament din otel.

Rezultatul? E vorba, binenteles, de cifre si, mai exact, despre o crestere in putere, de la cei 311 cai standard la nu mai putin de 355 de cai.

"Povestea a inceput in 1994, cu Audi RS2, care a fost construit in cooperare cu Porsche", a declarat presedintele consiliului de administratie Hans-Jurgen Abt.

"A fost unul dintre primele modele break care putea face fata unei masini sport adevarate, dar si un factor important al succesului acestui tip de vehicul in cazul marcii noastre", a completat oficialul german.

Cu un nou sistem de control al motorului si alte cateva imbunatatiri, noul Audi RS4 Avant beneficiaza de un plus de 79 de cai putere si de 90 de Nm suplimentari. De aceea, puterea totala a masinii ajunge la 523 de cai si la un cuplu-forta de 690 de Nm.

Ceea ce contribuie suplimentar la caracterul special al acestui nou model superbreak sunt amortizoarele ajustabile pe inaltime sau bara antiruliu sport.

Masina sta pe un set de jante de 20 de inch, vopsite intr-o culoare neagra lucioasa, dar este echipata si cu o noua grila si un nou spoiler frontal, noi praguri laterale si dorsale, dar si un spoiler nou pe spate.

Cu cateva modificari ne intalnim si la interior, printre ele numarandu-se si lumini de intrare integrate, un nou schimbator de viteze dar si un nou buton start/stop.

Pana la urma, pe care dintre ele ati alege-o pentru uzul personal?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: ABT Sportsline

Newsletter