ABT RS-5R Sportback ia cu asalt Europa cu imbunatatiri serioase!

2019 ABT RS-5 Sportback

In momentul in care Audi a prezentat prima versiune RS5 Sportback, in martie 2018, producatorul german a decis sa se adreseze mai mult pietelor americane si canadiene, decat celei europene. De ce? Pentru ca marca din Ingolstadt a vazut mai mult potential pe aceste piete, unde modelul RS4 Avant nu e, din pacate, disponibil.

De atunci, modelul hatchback a ajuns si pe continentul european, asa ca nu ni se pare deloc o surpriza faptul ca ABT ofera acest pachet de upgrade si pe modelul vandut in Europa.

Ceea ce ni se pare interesant, insa, este ca tunerul nu va depasi cele 50 de exemplare pe care le-a planificat si pentru RS-5R, ceea ce inseamna ca toate cele trei piete vor trebui sa lupte pentru a ajunge in posesia unei masini.

Mai mult, ABT nu ne spune cate mai sunt disponibile in acest moment dar, daca va grabiti, mai puteti cumpara una. Masina va beneficia de aceleasi imbunatatiri ca pe modelul american, cu un kit de caroserie aerodinamic finisat in fibra de carbon lucioasa, care-i ofera o imagine mai agresiva.

Cei care vor sa cheltuiasca ceva mai mult, pot opta si pentru guri de aer frontale din fibra de carbon, desi multi ar putea spune ca e prea mult pentru un RS5.

Pe partea din spate, perechea de iesiri ovale a sistemului de esapament standard Audi a fost inlocuita de patru iesiri din fibra de carbon, care-si gasesc locul in noul difuzor fabricat din acelasi material.

Schimbarile exterioare sunt completate de jantele negre ABT de 21 de inch sau de spoilerul subtil de pe capacul portbagajului.

Si in cabina ne intalnim cu fibra de carbon, mai exact pe schimbatorul de viteze, pe interiorul portierelor si chiar pe scaune. Tunerul ofera chiar si pragurile laterale facute deja cunoscute pe alte proiecte, dar si proiectoarele de pe portiere, pe care apare brand-ul propriu.

Nu credem ca mai e nevoie sa o spunem, dar cel mai important lucru la acest pachet este noul motor V6 bi-turbo de 2,9 litri, care va produce 530 de cai, un pas inainte de la cei 444 standard, si un cuplu-forta de 690 de Nm, cu 90 mai mult decat pe versiunea "normala".

Acest nou pachet ABT vine si cu o garantie de patru ani sau 161.000 de km, tunerul mentionand ca piesele schimbate (chiar si jantele) nu afecteaza garantia. Altfel stau lucrurile daca optezi pentru o imbunatatire a motorului... aici totul costa.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: ABT Sportsline

Newsletter