Noul ABT Audi RS3 Sportback poate depasi chiar si supermasini mai recente!

2019 ABT Audi RS3 Sportback

Faptul ca esti proprietarul si conduci un model hatchback cu aproximativ 400 de cai la bord nu mai e mare scofala in zilele noastre. Adevarata putere luata in calcul incepe de la aproape 500 de cai, asa ca permiteti-ne sa va prezentam cel mai recent proiect al specialistilor de la ABT Sportsline: un Audi RS3 Sportback extrem de puternic.

Masina care pozeaza pentru camera, in imaginile de pe Facebook ale companiei, intr-un peisaj mirific de munte, arata mai mult decat agresiv, dar nu difera extrem de mult de modelul standard.

Daca ne uitam, insa, mai atent si vom observa logo-urile ABT, sigur vor incepe sa curga intrebarile. Si nimic, absolut nimic nu ne putea pregati pentru performantele acestei masini.

Si cand spunem asta ne referim la cei 493 de cai putere si 570 Nm oferiti de motorul in cinci cilindri de 2,5 litri. Cei 99 de cai si 90 Nm suplimentari au fost obtinuti cu ajutorul unui nou intercooler si al unui nou sistem de esapament.

E suficient sa va spunem ca, gratie acestui "aranjament", masina are nevoie de doar 3,7 secunde pentru a accelera pana la 100 de km/h si poate atinge o viteza maxima de 299 de km/h.

Acum doar cativa ani, aceasta versiune ar fi fost considerata o super-masina. Pentru comparatie, modelul Ferrari F430 este mai lent la capitolul acceleratie pana la 100 de km/h cu 0,3 secunde, desi la capitolul viteza maxima este cu 16 km/h mai rapid.

Pentru a fi complet sinceri, aceste cifre nu sunt chiar atat de socante, avand in vedere faptul ca varianta standard RS3 Sportback este aproape la fel de rapida ca F430, avand nevoie de doar 4,1 secunde pentru a atinge 100 de km/h si ajungand pana la o viteza maxima, limitata electronic, de 280 de km/h.

E absolut necesar ca, in cazul acestei noi versiuni ABT Sportsline, pe langa modificarile propuse de specialistii firmei, sa amintim ca un rol foarte important in caracteristicile masinii este detinut de tractiunea integrala a marcii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: ABT Sportsline

Newsletter