ABT Sportsline prezinta noul Audi RS4, la 19 ani de la aparitia primului exemplar tunat de ei!

2018 Audi RS4 ABT Sportsline

Tunerii de la ABT Sportsline sunt prezenti pe piata auto de foarte multi ani. Compania ABT a fost infiintata in anul 1967, iar de atunci filozofia lor a fost aceea de a-si stabili mereu teluri noi, fiind motivati in permanenta sa creeze tuninguri speciale.

Acum 19 ani, cei de la ABT au prezentat primul Audi RS4. La Salonul Auto de la Geneva de anul acesta, care va incepe in curand, cei de la ABT vor prezenta, conform informatiilor aparute in presa de specialitate din strainatate, un model special.

In legatura cu aceasta informatie, CEO-ul companiei, Hans-Jurgen Abt a declarat doar ca „pe fanii ABT ii asteapta surprize”. Audi RS4 va fi sarbatorit asa cum trebuie de tunerii de la ABT, printr-un exemplar modificat, asa cum numai ei stiu sa faca. Versiunea aniversara va avea 510 cai putere, care vor veni de la un motor de 2,9 litri modificat. Cuplul noii masini a crescut si el fata de versiunea standard, fiind acum de 680 Nm.

Cresterea performantelor a fost realizata cu ajutorul sistemului ABT Engine Control (AEC), care este o unitate de comanda special dezvoltata pentru a se adapta perfect la motorul acestui exemplar. In materie de performante nu avem detalii, dar suntem convinsi ca modelul special va depasi cifrele modelului de serie, adica 4,1 secunde pentru un sprint de la 0 la 100 kilometri/ora.

Audi RS4 este echipat astfel incat sa faca fata puterii crescute. Suspensia a fost imbunatatita, cu stabilizatori ABT sport pentru puntile din fata, dar si din spate. Evident ca masina va avea parte si de o serie de imbunatatiri vizuale, asa cum probabil va imaginati.

Cunoscutele jante ABT din aluminiu cu cinci spite duble, cu dimensiunea de 20 de inci, vor fi disponibile in culorile negru mistic sau negru lucios, si vor oferi un asepect distinctiv. In plus, specialistii ABT au mentionat ca vor oferi clientilor si alte elemente aditionale. Vorbim aici despre un radiator aditional pentru apa, dar si de o suspensie de tip coilover.

Judecand dupa lucrarile efectuate de ABT in trecut, suntem convinsi ca masina va mai primi si cateva elemente aerodinamice special dezvoltate, dar nu avem inca detalii in acest sens.

La interior, Audi RS4 va avea un buton Start&Stop iluminat cu logo-ul companiei. Per ansamblu, cei de la ABT au declarat ca masina speciala va oferi o dinamica de condus exceptionala, va fi mai agila si extrem de atragatoare. Noi tindem sa le dam dreptate, pentru ca pozele confirma spuselele lor, in primul rand in ceea ce priveste aspectul, nu credeti la fel?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter