Manhart MHX6 Dirt² este un BMW X6 M caruia ii place noroiul... Pretul este pe masura!

2017 Manhart MHX6 Dirt² Concept BMW X6

Cea mai mare parte dintre soferii de BMW X6 (F16) nu au incercat sa-si foloseasca masina, de altfel un coupe inspirat de un SUV, pe trasee off-road. Poate doar daca, accidental, au de urcat o panta mai abrupta in vreo suburbie a localitatii de rezidenta.

Ei bine, artistul si producatorul german Manhart s-a gandit ca n-ar fi deloc o idee rea sa transforme un X6 intr-o masina care sa aiba acces pe orice fel de drum, rezultatul fiind noul concept MHX6 Dirt². Mai mult, firma acestuia a anuntat chiar ca va construi cinci astfel de bolizi in viitorul nu foarte indepartat.

Noul MHX6 Dirt² se intoarce la origini cu un model BMW X6 M. Mai exact, plecand de la acest punct, Manhart a modificat motorul, care ajunge la 888 de cai putere si un cuplu-forta colosal de 1.200 Nm. Pentru a face acest lucru posibil, printre modificari se numara pistoane noi, tije noi de legatura dar si o refacere aproape completa a turbocompresoarelor.

Citeste si: Cat consuma BMW X6 M (F86)?

Pe langa toate acestea, pentru o rezistenta cat mai buna la noua putere a motorului, Manhart a intarit cutia de viteze dar si axul spate, in timp ce sistemul de racire imbunatatit poate face fata aproape oricarui tip de clima. In plus, cele doua guri de aer uriase care ies din capota motorului contribuie atat la aspectul vizual al masinii la fel de mult pe cat ajuta la tranversarea aproape oricaror surse de apa intalnite pe traseu.

Poate ca marirea puterii a fost o idee buna si poate fi aplicata pe o masina de acest tip, insa nu ajuta foarte mult la capitolul abilitati off-road. De aceea, specialistii germani au instalat o noua suspensie, imprumutata de la KW, care face cu adevarat diferenta.

Noul SUV vine echipat cu un set de jante de 21 de inch, imbracate cu pneuri serioase BF Goodridge, ajutate, pentru un mai bun control la viteze mari, de frane imbunatatite, de cea mai noua generatie.

Caroseria noului MHX6 Dirt² a fost, de asemenea, modificata pentru a face fata traseelor off-road. De exemplu, pe dedesubt, masina este dotata cu placi rigide care protejeaza componentele mecanice foarte importante, insa modelul are si o cusca exterioara, care va ajuta in cazul in care bolidul se rostogoleste, dar este si suport pentru cauciucul de rezerva. Sa nu uitam de de bara de protectie frontala sau de troliul care poate ajuta acest nou SUV sa iasa din situatii greu de depasit.

Manhart nu ascunde faptul ca se asteapta ca printre primii clienti ai modelului MHX6 Dirt² sa se numere cei mai bogati oameni din Orientul Mijlociu. Cele cinci exemplare care vor fi construite au un pret de plecare de 395.000 de euro, iar compania solicita sase luni de la momentul comenzii pentru a produce acest SUV off-road hardcore.

Te-ar mai putea interesa:

BMW X6 se transforma XSORCOVA 6 preparata de Excalibur

La asa ceva sigur nu va gandeati vreodata! Cum si-a modificat un neamt masina!

Sursa: Manhart

Newsletter

Whatsapp