BMW M4 Cabrio primeste 600 de cai putere de la G-Power

BMW M4 Cabrio G-Power

Pentru ca se apropie sezonul cald, toti soferii se gandesc la condusul unei decapotabile. Gama BMW are acum trei versiuni de masini decapotabile: Seria 2 Cabrio, Seria 4 Cabrio si modelul din seria 6. Desigur in cazul ultimelor doua modele clientii pot primi si varianta M, cea care este in atentia tunerilor in general si celor de la G-Power in cazul asta.

BMW M4 Cabrio este una dintre cele mai antrenante masini cu patru locuri de pe piata la ora actuala, dar acest lucru nu i-a impiedicat pe cei de la G-Power sa incerce sa imbunatateasca modelul.

Germanii de la G-Power tocmai au prezentat publicului impatimit de brandul BMW cel mai recent proiect al lor, un M4 Cabrio de 600 de cai putere. La prima vedere, masina decapotabila pare un pic prea mult… dar suntem convinsi ca nici un iubitor de viteza nu va crede acest lucru atunci cand va vom spune despre ce este vorba.

Tunerul german a anuntat acum ceva timp ca este capabil sa livreze kituri care pot duce puterea motorului de 3,0 litri twin-turbo S55 pana la 600 de cai putere de la cei 425 de cai putere din dotarea standard. Mai departe, cuplul motor va urca de la 550 Nm la 740 Nm.

Aceste cifre par incredibile luand in considerare faptul ca motorul de 4,4 litri twin-turbo V8 de la M5, de exemplu, are un cuplu de doar 680 Nm, nu-i asa? Dar germanii se pare ca au reusit imposibilul acum. Aceste cifre au fost obtinute, se pare, prin folosirea atat a unei harti noi a unitatii de control a motorului cat si a unor turbocompresoare modernizate care ii permit tunerului sa creasca impulsul destul de mult.

Incepand de sub capota specialistii in tuning au instalat asadar o unitate de control electronic Bi-Tronik 2 V1 si turbocompresoare mai mari, precum si noi tevi si un sistem de evacuare din titan cu finisaj din fibra de carbon.

Prin urmare, in urma tuturor modificarilor de mai sus decapotabila produce acum 600 de cai putere, ceea ce inseamna o crestere de 175 de cai putere. Puterea suplimentara si indepartarea limitei de viteza au dus la un sprint impresionant.

BMW M4 Cabrio G-Power ajunge de la 0 la 100 kilometri/ora in doar 3,7 secunde acum si atinge o viteza maxima de 318 kilometri/ora. Pentru a pastra lucrurile sub control masina a fost dotata cu o suspensie coilover si jante din aliaj de 21 de inci G-Power Hurricane RR forjate si invelite in anvelope de inalta performanta. Toate aceste modificari pot fi achizitionate individual dar modificarile aduse acestul model special costa peste 22.332 euro.

Newsletter

Whatsapp