1990 BMW M3 (E30) by Vilner: un nou interior si motorul de pe E36 M3!

1990 BMW M3 E30 Vilner

Au pastrat ce e mai bun pentru finalul de an: ultimul proiect din 2018 al specialistilor bulgari de la Vilner este acest minunat BMW M3 E30 (1990) finisat intr-o nuanta rosu Imola II.

Ei bine, legendarul sedan sport a fost complet modificat, incepand chiar de la exterior, unde masina beneficiaza de toate componentele originale ale unui foarte rar model Evolution II.

Conform producatorului, numai bara frontala din fibra de carbon nu era originala, iar cei cu adevarat interesati vor fi bucurosi sa afle ca a fost deja inlocuita de una originala, asemanatoare celor de pe modelele 500 Evolution construite de BMW.

Caroseria este completata de un set de jante BBS de 18 inch, cu centrul rosu, care se potrivesc nuantei delicioase a masinii, dar si de luminile frontale intunecate si de noile stopuri personalizate.

Din fericire, ca in toate proiectele celor de la Vilner, adevarata magie se intampla atunci cand deschizi portierele.

Echipa de specialisti din Sofia a decis sa aleaga un amestec interesant de tartan si piele pentru scaunele speciale Sparco, dar si un material textil de cea mai buna calitate pentru interiorul portierelor si manerul schimbatorului de viteze.

Tot cu material textil ne intalnim si pe interiorul acoperisului sau pe raftul frontal, totul aducandu-ne aminte de imaginea retro a clasicului VW Golf GTI. In plus, volanul Momo este imbracat in piele, iar masinii nu-i lipsesc covorasele metalice frontale, in timp ce scaunele din spate au disparut, lasand loc unei custi speciale de curse.

Si asta nu e tot. Sub capota, motorul standard in linie, in patru cilindri, a fost inlocuit de mai puternicul propulsor in linie in sase cilindri de 3,2 litri de pe M3 E36, care produce 317 cai putere si un cuplu-forta de 350 Newtoni-metri.

Mai mult, masina este echipata cu o cutie de viteze manuala, in sase trepte, si tractiune spate, iar greutatea totala de 1.200 de kg face din acest unic M3 E30 un bolid care merita sa fie luat in calcul de toti cei interesati de vehiculele BMW.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp