Nissan IMx Concept sta la baza noului model Qashqai

Nissan IMx Concept

Avem informatii proaspete despre noua generatie Nissan Qashqai, iar primul si cel mai important este ca il mosteneste pe conceptul IMx la cateva detalii.

La Salonul Auto de la Tokyo, Nissan a prezentat noul concept nipon: Nissan IMx. Avem de-a face cu un SUV cu doua motoare electrice care sunt capabile sa dezvolte o putere de 435 de cai, iar autonomia lor este de 600 de kilometri.

Noul concept Nissan IMx va avea parte de aceeasi platforma pe care este dezvoltat modelul Nissan Leaf. Japonezii spun, insa, ca noul Nissan va fi principala muza pentru viitoarea generatie de SUV-uri de la Nissan.

Citeste si: Nissan va lansa la Salonul Auto de la Tokyo un SUV electric! Iata primele detalii!

Alfonso Albais - vice-presedinte al departamentului de design - afirma ca au folosit IMx ca studiu de design si ca anumite detalii vor fi prezente pe un model Nissan care se afla deja in productie. Alfonso a mai declarat ca modelul aflat deja in productie va fi ceva mai mare decat Nissan Juke. Cred ca ne-am dat seama cu totii ca vice-presedintele departamentului de design al brandului Nissan se refera la modelul Qashqai care va prelua elemente estetice de la IMx si va defila cu ele in fata viitorilor clienti.

Japonezii construiesc neincentat, iar ceea ce ii face sa nu se opreasca este entuziasmul cu care isi prezinta conceptele si ideile la saloanele auto la care participa. Nu numai entuziasmul lor este generatorul ideilor bune, ci si reala incantare a celor care le admira productiile.

Nissan face parte din brandurile care gandesc pentru viitor o productie foarte mare de masini electrice, iar design-ul minimalist pe care il adopta este gandit in raport cu tipul de motoare pe care trebuie sa le monteze pe masini. Daca recurg la tot felul de idei si aspecte noi si iesite din comun este pentru faptul ca se gandesc cum sa ambaleze o masina smart intr-un design atragator, dar si eficient in acelasi timp.

Daca trebuie sa cumperi o masina care sa favorizeze mediul inconjurator, de ce sa nu aiba si un aspect placut? Chiar daca maniera simplista in care se lucreaza pentru design nu va avea foarte multi fani acum, in cativa ani lucrurile vor capata o alta nuanta, iar gusturile se vor modifica aproape inconstient.

Imi doresc ca in timp sa ne dezvoltam si noi in aceasta zona si sa avem mai mult ajutor daca hotaram sa cumparam o masina electrica. In prezent, nu ne putem lauda cu foarte multe statii de reincarcare, iar programele de guvernare care vor sa introduca vouchere pentru masinile electrice in cadrul Programului Rabla… parca se misca impotriva vantului. Desi sunt vorbe, nu sunt si fapte.

Te-ar mai putea interesa:

De ce opreste Nissan productia de masini in Japonia?

Nissan prezinta Leaf Nismo Concept inainte de Salonul Auto de la Tokyo

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter