Combustie pe baza de hidrogen la autobuze? Unde si cand se va intampla asta...

Toyota Sora Concept

Bucurestiul este un oras foarte aglomerat si foarte poluat. Orele diminetii sunt groaznice mai ales daca vrei sa mergi la serviciu cu masina. Daca te hotarasti sa lasi masina acasa si sa iei autobuzul… ei bine, nici asta nu e o idee prea buna. Singura varianta ar fi metroul. Insa cum ar fi sa scapam de poluare si aglomeratie cu cateva autobuze alimentate de… hidrogen? Da da. Ati citit foarte bine. Ei bine, avand in vedere ca mai avem ceva de munca pana o sa ne dam noi seama cum sta treaba cu aceste autobuze, mergem ceva mai departe si tragem cu ochiul la Tokyo Motor Show care are in gama de prezentare un autobuz alimentat cu hidrogen.

Vorbim acum despre o combustie electrochimica pe baza de hidrogen care vine la pachet cu Sora. Sora este ideea celor de la Toyota, un concept care va fi fabricat de 100 de ori pentru locuitorii din Tokyo. Sora e gandit sa-si faca aparitia la urmatoarele Jocuri Olimpice din 2020, asa ca pana peste trei ani, Toyota are timp sa demonstreze ca acest concep se poate scoate din fabrica intr-un numar de 100 de unitati.

Sistemul de propulsie este imprumutat de la Toyota Mira si este conceput nu numai sa alimenteze autobuzul care va fi folosit ca mijloc de transport public in comun, ci sa actioneze ca sursa de alimentare in cazul in care exista zone afectate de dezastre.

Citeste si: Afla cat costa noul VW Tiguan Allspace in Romania si ce ofera

Pe langa utilitatea dubla, autobuzul Sora este are in interior o banca retractabila care se va activa in momentul in care persoanele cu dizabilitati care se afla imobilizate in scaunul cu rotile doresc sa urce in autobuz.

Sistemul de accelerare este controlat astfel incat calatorii sa nu simta disconfort, iar parcurgerea distantelor sa fie lina si fara probleme.

Autobuzul este prevazut cu 8 camere HD in interior si exterior ce au rolul de a-l ajuta pe sofer sa fie sigur ca pasagerii sunt in siguranta. Pe langa toate acestea, oprirea in statii va f foarte fina si lenta, soferul nu va rata nicio statie, iar calatorii ar putea ajunge acasa cu zambetul pe buze, avand in vedere ca autobuzul este prevazut cu un sistem care asigura acest detaliu care, de cele mai multe ori, nu este luat in seama de constructorii de vehicule ce servesc transportului in comun.

Capacitatea totala a autobuzului este de 78 de calatori dispusi astfel: 22 pe scaune si 56 in picioare. Zvonurile spun ca un numar mic de modele Sora vor intra in circulatie incepand de anul viitor, iar pana in 2020 se va ajunge la numarul de 100 de astfel de autobuze care vor intampina cum se cuvinte Jocurile Olimpice.

Daca se gasesc printre voi pasionati de calatorie si urmatoarea destinatie este Tokyo, asigurati-va ca faceti un drum si cu autobuzul Sora si va asteptam pe pagina noastra de Facebook cu pareri.

Cat despre Bucuresti, pana vom avea si noi autobuze de genul acesta, trebuie sa mai dam nastere catorva generatii. Noi nu ne vom bucura de asa ceva, ci doar de biciclete electrice incepand cu anul viitor.

Te-ar mai putea interesa:

O tara din Europa de est va interzice masinile diesel si benzina. Afla care este aceasta!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Toyota

Newsletter