Noua Mazda CX-8 beneficiaza de un mic update pentru piata japoneza

Cum va arata noua Mazda CX-8 pentru piata japoneza?

Cu toate privirile atintite asupra noului crossover electric MX-30 prezentat la Tokyo Motor Show 2019, Mazda a decis sa anunte in liniste cateva imbunatatiri la un alt crossover din gama, insa unul ceva mai mare. E vorba despre modelul de top CX-8 cu trei randuri de scaune pentru piata japoneza si, desi la exterior seamana foarte mult cu actuala generatie, cei interesati se vor intalni cu noi tehnologii si mult mai mult lux la interior.

Cel mai important ni se pare faptul ca producatorul japonez anunta si un nou nivel de finisaje pentru model dar si o noua editie speciala. Pana la urma, cui nu-i place un model SUV imbracat in hainele unei editii speciale?

Haideti sa incepem cu elemente de lux pregatite de Mazda, in care sunt incluse scaunele fata imbracate in piele Nappa sau modul de manevrabilitate, la o singura atingere, a celui de-al doilea rand de scaune din variantele L Package. Pe acest al doilea rand de scaune vor fi prezente atat suporturile pentru pahare cat si porturile USB, in timp ce pe unele modele CX-8 ne intalnim cu aceste porturi si pe al treilea rand de scaune.

In plus, acoperisul noii generatii a fost "imbracat" intr-un material care poate anula chiar si zgomotul ploii desi, daca preferati mai mult zgomot, puteti opta, pe anumite versiuni pentru o trapa electrica. Sa nu uitam, de asemenea, ca portbagajul noii generatii CX-8 este ceva mai spatios, iar modelele Proactive beneficiaza de scaune incalzite si pe randul al doilea de scaune.

Si pentru ca am vorbit despre Proactive, Mazda ofera acum si o versiune noua XD Proactive S, care este echipata cu scaune imbracate in piele de culoare neagra. Primele scaune se vor bucura de incalzire si ventilare, in timp ce scaunele de pe al doilea rand vor fi doar incalzite. Din pachet mai fac parte oglinda retrovizoare automata si ecranul de 7 inch pe care gasim kilometrajul.

La capitolul tehnologie, modelele cu tractiune integrala vor fi echipate, pentru performante pe drumuri nepavate, si cu sistemul de asistenta Off-Road Traction. Propulsia nu s-a schimbat pe noua generatie, cei interesati putand opta pentru tractiune frontala sau integrala, fie cu motoare pe benzina fie cu unele diesel. In plus, indiferent de alegere, display-ul central al noului CX-8 creste de la 7 la 8 inch.

Cat despre editia speciala de care va spuneam mai devreme, ea va purta numele Exclusive Mode si a fost gandita sa-i impresioneze pe cei care aleg sa-si petreaca mai mult timp pe al doilea rand de scaune.

E vorba despre aceleasi scaune de pe fata dar, de aceasta data, ele sunt separate de o consola centrala, sunt incalzite si ventilate si pot fi manevrate prin controlarea unor butoane. Mai mult, cei care stau pe al treilea rand pot, la simpla apasare a unui buton, sa rabateze al doilea rand de scaune.

Noua Mazda CX-8 va fi disponibila in Japonia incepand din luna ianuarie 2020.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter