Noua generatie Honda Jazz: cinci versiuni de finisaje si un nou sistem hibrid

Noua generatie Honda Jazz: cinci versiuni de finisaje si un nou sistem hibrid

Honda nu renunta la Jazz si pregateste de lansare o noua generatie!

Modelul Honda Fit/Jazz a furat pentru prima data inima celor indragostiti de masinile subcompacte in 2001, iar cea de-a patra generatie a semnat condica de prezenta la Tokyo Motor Show 2019. Modelul ramane familiar datorita proportiilor sale dar vorbim despre o masina complet noua, care va fi disponibila in mai multe versiuni.

Si de aceasta data, Jazz este prezentat de producator ca fiind un vehicul la „standarde acceptate la nivel global” pentru un model compact, desi nu suntem inca siguri daca va ajunge si pe piata americana.

Mai mult, cea de-a patra generatie Jazz este impresionanta datorita vizibilitatii frontale din cabina, desi stalpii frontali si structura sunt diferite de cele de pe acutala generatie. Honda sustine ca e mai bine in situatia unei coliziuni, in timp ce sistemul de siguranta avansat Honda Sensing se ocupa de securizarea completa a masinii.

Din acest sistem face parte o camera frontala wide care lucreaza cu opt senzori de sonar, amplasati atat pe fata cat si pe spate, si imbunatatesc functionalitatea de franarea automata de urgenta a lui Jazz. Pe cea de-a patra generatie, anunta producatorul japonez, acesta este echipament standard pe orice versiune.

Cat despre variantele de finisaje, noul Jazz poate fi comandat in forma Basic, Home, Ness, Crosstar sau Luxe. Lasand aceste nume oarecum ciudate deoparte, avem de-a face, practic, cu o progresie, de la o versiune de baza pana la una de lux, ultima dintre ele beneficiind de scaune imbracate in piele, placare cromata la exterior si jante de 16 inch.

Mergand mai departe, Crosstar adopta o imagine ceva mai sportiva cu ceva elemente usoare de off-road, fiind echipat chiar cu materiale interioare rezistente la apa, lucruri pe care le intalnim, intr-o mai mica masura, si pe Ness, care iese in evidenta printr-o gama mai variata de culori. Pe de alta parte, varianta Home este echipata cu materiale textile, care reprezinta, totusi, un pas inainte fata de Basic.

Nu avem, deocamdata, informatii despre propulsiile noii generatii Jazz, dar am aflat ca va exista si un model hibrid, dotat cu noul sistem e:HEV cu doua motoare, care va fi disponibil si pe Accord. Desi Honda nu a oferit prea multe detalii, se pare ca acesta va deveni cel mai important sistem de propulsie al marcii in viitor, marcand trecerea spre electrificare si renuntarea la motoarele cu combustie interna.

Mai mult, noul Jazz va fi primul model echipat cu noul sistem de comunicare on-board Honda Connect, care include controlul la distanta, prin intermediul unui smartphone, a mai multor functii ale masinii, dar si servicii de urgenta in cazul unui eveniment rutier sau in cazul in care masina este furata.

Honda a anuntat ca vanzarile noului Jazz vor incepe in februarie desi, asa cum v-am mai spus, disponibilitatea pe multe piete, printre care si cea americana, nu a fost confirmata. Mai multe detalii despre preturi vor fi valabile in viitorul foarte apropiat.

VIDEOCLIPUL ZILEI