Nissan Ariya si-a facut debutul oficial la Tokyo Motor Show 2019

Nissan prezinta un nou crossover electric gata de productia de serie: Ariya!

2019 Nissan Ariya Concept

Nissan s-a pregatit foarte bine pentru cea de-a 46-a editie a intalnirii auto de la Tokio, prezentandu-se la eveniment cu nu mai putin de 14 modele. Multe dintre ele erau deja prezentate pe piata, cum sunt noul Skyline sau conceptul IMk, dar ne-am bucurat sa vedem un nou concept Nissan cu motor electric.

Bine, pentru a fi complet sinceri, am vazut cateva imagini digitale si cu aceasta masina, astfel ca eram oarecum familiarizati cu noul crossover Nissan botezat "Ariya".

Desi vorbim doar despre un concept, noul CUV ecologic Nissan pare sa fie pregatit sa intre in productia de serie, ducand lipsa acelor elemente si detalii exagerate intalnite pe majoritatea modelelor de gen.

Sa luam, de exemplu, oglinzile laterale care, pe multe modele concept, sunt fie foarte subtiri fie inlocuite de camere, dar cele de pe Ariya sunt absolut normale. Mai mult, manerele portierelor si jantele de dimensiuni normale sunt, de asemenea, sugestii ca avem de-a face cu un vehicul foarte aproape de productia de serie si nu neaparat un concept futuristic.

Specificatiile tehnice sunt invaluite, deocamdata, in mister dar, conform celor mai recente informatii, se pare ca modelul crossover propulsat de baterii a fost deja prezentat reprezentantilor marcii din Statele Unite si se pregateste de o lansare oficiala in a doua jumatate a lui 2021.

Specialistii sunt de parere sa versiunea de serie a masinii va fi certificata EPA pentru o autonomie electrica de peste 480 de km si ca va avea nevoie de mai putin de 5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h.

Exista si multe voci in industrie care spun ca masina va fi inspirata si de conceptul IMx si, daca ne uitam cu atentie, ne dam seama ca putem vedea unele similitudini. Prima varianta a lui IMx a debutat acum doi ani, la acelasi Tokyo Motor Show, dar a imbracat haine noi pentru Geneva Motor Show 2018.

Ei bine, cea mai recenta versiune a conceptului foloseste o pereche de motoare electrice, cate unul pe fiecare ax, care produc 430 de cai si un cuplu-forta instant de 700 Nm. Mai mult, pachetul de baterii, despre care nu stim absolut nimic, promite o autonomie de 600 de km, desi Nissan nu specifica modul in care aceasta a fost masurata.

Ceva, totusi, va putem promite: imediat ce vom afla mai multe informatii despre noul Nissan Ariya vi le vom aduce si voua la cunostinta, asa ca reveniti in fiecare zi pe cars.ro.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter