Noul concept Toyota Tj Cruiser: pe jumatate minivan, pe jumatate SUV

2017 Toyota TJ Cruiser Concept

Nu aveti spatiu in garaj pentru un SUV si un minivan, dar aveti nevoie de amandoua masinile? Ei bine, se pare ca Toyota a gasit o solutie: voluminosul concept Tj Cruiser, un alt model care va putea fi descoperit in totalitate la Tokyo Motor Show 2017.

Poate ca seamana cumva cu o caramida, dar trebuie sa specificam ca numele acestui concept (Tj) vine de la cuvintele "Toolbox" (lasa de scule) si "Joy" (bucurie), in timp ce "Cruiser" este un termen cu care suntem familiari, fiind folosit, de-a lungul timpului, de multi producatori auto.

Inginerii de la Toyota au folosit materiale speciale de acoperire pentru capota, acoperis si aripi, acestea fiind astfel mai rezistente la murdarie si zgarieturi, "chiar si atunci cand alte obiecte intra accidental in contact cu ele".

Asemenea unei dube, forma conceptului Tj Cruiser se apropie de cea a unui dreptunghi, masina fiind gandita pe o platforma TNGA, in timp ce de propulsare se ocupa un motor hibrid pe benzina de 2,0 litri.

Citeste si: Conceptul sport Toyota GR HV se pregateste de prima prezentare publica

Producatorul a creat masina pentru a fi dotata atat cu tractiune fata, cat si integrala, cu o suspensie destul de serioasa si un set de jante de aliaj de 20 de inci, echipate cu pneuri produse de foarte cunoscuta firma Bridgestone.

Ceea ce ne-a incantat pe noi in mod desebit este modul foarte facil de urca sau cobori din masina, gratie masivelor usi glisante, care se vor dovedi foarte importante si usor de folosit in cazul in care avem de carat marfa de gabarit mare.

Pentru ca am deschis subiectul, in cabina, dupa strangerea scaunelor pasagerilor fata si spate, pot intra foarte usor obiecte de o lungime de pana la 3 metri. Pentru o mai buna versatilitate, inginerii de la Toyota au instalat, pe spatele scaunelor, puncte de legatura si sustinere, care vor ajuta la ancorarea a diverse obiecte in interior.

Mai mult, datorita deschiderii generoase a portabagajului spate, in cabina pot intra de la biciclete si placi de surf, pana la o gramada de alte obiecte voluminoase.

Conceptul Tj Cruiser este doar unul dintre multele modele pe care marca japoneza Toyota le va expune la Tokyo Motor Show 2017, eveniment care incepe pe 25 octombrie. Printre acestea se numara alte doua concepte, GR HV Sports si Crown, dar si modelul gata de productie Century.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
BMW SERIA 8 SECOND HAND - CE PRET ARE IN ROMANIA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Toyota

Newsletter