Nissan va lansa la Salonul Auto de la Tokyo un SUV electric! Iata primele detalii!

Nissan SUV Electric

Salonul Auto de la Tokyo sta sa inceapa, iar noi asteptam cu interes noutatile de acolo. Inainte de startul showului auto, mai multe companii producatoare de masini ne-au dezvaluit planurile lor si viitoarele modele pe care le vor prezenta acolo. Ati vazut deja ca cei de la Mitsubishi vor prezenta la Tokyo modelul Emirai 4 Concept sau planurile pe care cei de la Mazda le au cu cele doua concepte.

Astazi si cei de la Nissan ne-au luat prin surprindere si ne prezinta, pe scurt ce-i drept, noul lor SUV electric. Da, Nissan va dezvalui la Salonul Auto de la Tokyo un SUV electric cu care spera sa isi extinda gama de masini cu zero emisii. Noul model, alimentat de baterii, va fi pus in vanzare anul viitor si va rivaliza cu modele precum viitorul Volkswagen ID Crozz.

Linia electrica de la Nissan, care cu siguranta va cuprinde in viitor si un sedan, continua astfel sa isi indeplineasca obicectivul pe care si l-au setat, acela de a ajunge pana in anul 2020 sa vanda mai multe masini electrice. De fapt, ei vor ca un procent de 20% din totalul vanzarilor companiei sa fie masini electrice.

Citeste si: Combustie pe baza de hidrogen la autobuze? Unde si cand se va intampla asta...

Directorul de design al companiei, Alfonso Albaisa, a declarat pentru o publicatie britanica faptul ca modelul pe care il vor prezenta oficial la Tokyo va fi “un pic mai mare” decat Nissan Qashqai care foloseste trenuri de rulare traditionale, pe benzina si diesel. SUV-ul electric se asteapta a fi propulsat de aceleasi baterii de 40 kWh pe care le stim de la noul Nissan Leaf. Acestea ofera o autonomie de peste 370 de kilometri. Tehnologiile autonome Propilot si Propilot Park vor fi, de asemenea, prezente in dotarile masinii.

Noutatea prezentata de oficialii companiei este ca, incepand cu 2018, tehnologia Propilot va permite schimbarea automata a benzilor de rulare pe autostrazi. Suna bine, nu-i asa? Mai ales ca, asa cum stim deja, din 2020 se va permite condusul autonom pe drumurile urbane. Cei de la Nissan nu spun inca ce denumire va purta SUV-ul electric. Majoritatea jurnalistilor de specialitate au speculat faptul ca masina se va numi Terra, pentru ca cei de la Nissan au inregistrat recent aceasta marca, insa oficialii companiei au negat aceste zvonuri.

Din teaserul dat publicitatii acum de catre cei de la Nissan mai putem descoperi doar forma pe care masina o va avea. In rest, informatiile sunt strict secrete, dar vom afla, cu siguranta, mai multe detalii la sfarsitul lunii, atunci cand se va deschide oficial Salonul Auto de la Tokyo.

Te-ar mai putea interesa: 

Mazda aduce la Salonul Auto de la Tokyo doua concepte noi

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Nissan

Newsletter