Mitsubishi dezvaluie Emirai 4 Concept inainte de Salonul Auto de la Tokyo

Mitsubishi Emirai 4 Concept

Inainte de inceperea Salonului Auto de la Tokyo, cei de la Mitsubishi au dezvaluit Emirai 4 Concept. Previzualizand tehnologia companiei in ceea ce priveste condusul autonom, roadsterul futurist Emirai 4 Concept se impune la capitolul electrificare, condus autonom si tehnologii de conectare noi si inovatoare.

Asta suna bine, zicem noi, si e cazul sa aprofundam un pic, nu-i asa?

Sa vedem ce detalii preliminare ne ofera cei de la Mitsubishi. Imaginile cu viitorul Emirai 4 Concept au aparut astazi in presa de specialitate si putem spune cu certitudine ca arata senzational. O masina parca venita din viitor, ar spune unii.

Producatorii nu ne-au dat detalii despre ce tip de propulsie are masina, dar putem vedea singuri ca exista in interior cateva caracteristici specifice interfetelor om-masina (HMI), cum ar fi un display de tip head-up cu realitatea augmentata, un buton pentru comutarea diferitelor functii astfel incat soferul sa nu isi ia ochii de la sosea si un afisaj de imagini incrucisate care creeaza imagini 3D ale mediului inconjurator, folosind panouri LCD si oglinzi.

Citeste si: Noul concept Toyota Tj Cruiser: pe jumatate minivan, pe jumatate SUV

O alta caracteristica importanta este sistemul care detecteaza soferul - o caracteristica pe care unii o considera ciudata, dar in acelasi timp foarte cool.

Cum functioneaza?

Sistemul de detectare a soferului utilizeaza o camera interioara cu unghi larg pentru monitorizarea atat a soferului, cat si a pasagerului. Prin detectare capului si a posturii ocupantilor, sistemul determina daca soferul este periculos in ceea ce priveste sofatul si va comuta in mod corespunzator intre condusul automat sau manual. Ba mai mult, senzorii din caroseria masinii vor detecta cand se deschide o usa si activeaza un indicator care este proiectat pe drum si altul care este proiectat pe corpul masinii pentru a alerta celelalte vehicule si pietonii din apropiere.

Emirai 4 este al doilea vehicul concept pe care cei de la Mitsubishi l-au confirmat pentru evenimentul auto de la Tokyo care se va desfasura intre 27 octombrie si 5 noiembrie.

Din pacate, Emirai 4 se pare ca nu va intra in productie, dar specialistii in domeniu sustin ca multe dintre caracteristicile si tehnologiile inovatoare le vom gasi, intr-o oarecare masura, pe viitoarele masini ale brandului.

Vom vedea! Mai multe detalii despre urmatoarele masini ale celor de la Mitsubishi, inclusiv informatii despre propulsorul Emirai 4, le vom afla atunci cand vehiculul isi va face debutul oficial. Stati cu ochii pe noi si veti afla la momentul oportun tot ceea ce trebuie sa stiti!

Te-ar mai putea interesa:

Nou teaser pentru conceptul Mitsubishi e-Evolution

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Mitsubishi

Newsletter