Honda Sports EV: combinatia dintre retro, propulsie electrica si tehnologii inteligente

Cel mai recent concept sport al celor de la Honda ar fi putut fi viziunea asupra viitorului pentru designerii de masini din anii 1960. Asta nu o spunem noi, ci jurnalistii din strainatate. Da, pentru ca cine a vazut masina despre care vom vorbi in continuare spune clar ca ea are un look retro.

Honda Sports EV a aparut la Salonul Auto de la Tokyo si este o masina retro, asa cum va spuneam, dar plina de surprize. Desi pana in acest moment nu avem extrem de multe informatii despre ea, ceea ce va putem spune este ca masina foloseste un sistem de propulsie electric si ofera tehnologii inteligente de ultima generatie.

Honda Sports EV este un mic coupe care are ca radacini modelele sport ale companiei - Honda S600 sau Honda S800, dar cu linii un pic mai moderne si un trend de actualitate, acela al propulsoarelor electrice. Exista si cateva caracteristici de design care ne duc cu gandul catre masina concept lansata la Salonul Auto de la Frankfurt, Urban Concept EV, o masina care a atras multe priviri atunci cand japonezii au expus-o la standul lor.

Citeste si: Honda prezinta Urban EV Concept – viitorul prim model electric din portofoliu 

Capota lunga gazduieste faruri rotunde, masina avand in spate stopuri patrate, care contribuie cu succes la intregirea aspectului retro. In materie de design, Sports EV este in concordanta cu Urban EV, dar este, dupa parerea celor care au analizat imaginile, un pic mai lunga decat aceasta care are dimensiunea de 3895 mm. Reprezentantii Honda descriu masina drept “o silueta izbitoare, o fata prietenoasa si un corp suplu”.

In privinta siluetei, ea este intr-adevar atractiva, iar in privinta fetei zambitoare, daca versiunea finala de productie se dovedeste a fi la fel cu cea pe care o vedem acum, cu siguranta Sports EV va zambi. Honda intentioneaza sa lanseze o intreaga familie de masini electrice folosind o noua arhitectura, Urban EV fiind primul membru care va intra in productie in 2019, conform celor declarate de reprezentantii companiei.

Despre Urban EV Concept se stie deja ca va fi dotata cu un pachet de acumulatori de inalta densitate, un sistem de gestionare integrata a caldurii si abilitati de transfer de energie atat in vehicul cat si dinspre acesta.

Aceleasi carateristici vor fi, cel mai probabil, prezente si in Honda Sports EV. Pentru Urban EV autonomia anuntata este de aproximativ 240 de kilometri, specialistii sustinand, in functie de acest aspect, ca masina va fi mai mult destinata oraselor.

In cazul Sports EV, videoclipul de prezentare infatiseaza insa drumuri de coasta, departe de marile orase, asa ca autonomia va fi mai mare. Honda Sports EV va iesi pe piata, cel mai probabil, odata cu Urban EV sau la scurt timp dupa. Prin urmare, vom putea vedea primele exemplare undeva in anul 2019 sau 2020.

Te-ar mai putea interesa:

7 lucruri pe care probabil ca nu le stiai despre Honda

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Honda

Newsletter