Modele concept de la Daihatsu pentru Salonul Auto de la Tokyo 2017

Daihatsu DN Compagno

Nu am mai vorbit de mult despre aceasta marca japoneza, insa informatiile pe care suntem in masura sa le livram ne-au atras atentia: Daihatsu a pregatit o intreaga linie de vehicule concept pentru Tokyo Motor Show, modele atat de interesante ca suntem aproape convinsi sa ne mutam in Japonia doar pentru a le conduce.

Citeste si: Combustie pe baza de hidrogen la autobuze? Unde si cand se va intampla asta...

Daihatsu DN Compagno

De departe cea mai buna pare sa fie adorabila DN Compagno, inspirata de versiunea originala Campagno, creata de Vignale si lansata in 1963. Aceasta noua versiune este un vehicul compact in patru usi, cu acoperis arcuit, care il face sa arate ca un adevarat coupe. Desi, din design, tragem concluzia ca spatiul interior din spate este limitat, forma acestui vehicul este plina de stil. Masina va fi echipata cu un motor turbo de 1.0 litru sau cu un propulsor hibrid de 1.2 litri.

Daihatsu DN Pro Cargo

Conceptul DN Pro Cargo nu este altceva decat o cutie pe roti pe care inginerii de la Daihatsu au creat-o gandindu-se la un vehicul electric comercial pentru transport marfa. Portierele mari si portbagajul masiv au fost concepute pentru a permite incarcarea rapida a oricarui tip de marfa. Mai mult, conform producatorului, interiorul este configurabil, astfel ca proprietarul sa poata adapta cabina mai multor tipuri de servicii.

Daihatsu DN Trec

Acest nou concept DN Trec este ceva mai stilizat si va fi prezentat sub forma unei masini mici soft-road. Proiectantii Daihatsu au gandit modelul ca fiind propulsat tot de un motor hibrid de 1.2 litri sau de unul turbo de 1.0 litru.

Daihatsu DN U-Space

Conceptul DN U-Space pare sa fie ceva mai conventional, insa si acesta are in executie elemente futuriste. Desi seamana, de asemenea, cu o cutie pe roti, masina vine echipata cu portiere care culiseaza complet si permit accesul facil in interiorul cabinei. De propulsare se ocupa un motor pe benzina de 660 de cm cubi.

Daihatsu DN Multisix

Ultimul concept de care ne ocupam in acest articol este DN Multisix. Si acesta reprezinta o premiera pentru Daihatsu in Japonia. Si aceasta mini-duba cu trei randuri de scaune si spatiu interior pentru sase persoane arata interesant si pare sa fie singurul vehicul din aceasta gama care vine dotat cu o motorizare ceva mai serioasa: un propulsor de 1.5 litri.

Daihatsu Boon Sporza Limited

Pe langa toate aceste modele concept, Daihatsu va aduce, in premiera, la Tokyo Motor Show, o masina pe care a anuntat-o deja oficial: Boon Silk Sporza Limited. Aceasta versiune speciala, produsa in numar limitat, se bucura, datorita dungilor de pe capota si acoperis, de o imagine foarte sportiva si, in plus, vine in mai multe culori contrastante.

Te-ar mai putea interesa:

Mazda aduce la Salonul Auto de la Tokyo doua concepte noi

Noul concept Toyota Fine-Comfort Vehicle: foarte probabil, un viitor model sedan premium

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Daihatsu

Newsletter