Test Drive: 2019 Mitsubishi Outlander PHEV - Perfectiune japoneza

2019 Mitsubishi Outlander PHEV Test Drive

Mitsubishi Outlander PHEV este la acest moment, fara doar si poate, cel mai cunoscut model de tip plug-in hybrid disponibil pe piata auto europeana. Si asta se datoreaza unui motiv extrem de simplu, si anume cifrele de vanzare inregistrate de acest model in ultimii ani. Pentru al patrulea an consecutiv, Mitsubishi Outlander PHEV a fost desemnat in 2018 cel mai bine vandut model plug-in hybrid din Europa. Incepand cu 2013 si pana in ziua de astazi, Mitsubishi Outlander PHEV s-a vandut in aproximativ 130.000 de unitati, ceea ce nu este deloc rau pentru un automobil cu o astfel de motorizare.

Popularitatea modelelor de tip plug-in hybrid este la ora actuala in crestere, la acest lucru contribuind din plin si acest Mitsubishi Outlander PHEV, un model extrem de apreciat atat de clientii de pe piata auto, cat si de specialistii in domeniu. Conform informatiilor pe care le-au furnizat cei de la Mitsubishi in primavara acestui an, Outlander PHEV a fost vandut pe plan european in nu mai putin de 126.617 unitati in perioada octombrie 2013 - ianuarie 2019. Cele mai bune cifre de vanzari inregistrate de Mitsubishi Outlander PHEV au fost inregistrate in Germania si Franta.

Cand vorbim despre Mitsubishi Outlander PHEV nu vorbim doar despre cel mai bine vandut model de tip plug-in hybrid de pe piata europeana, insa vorbim si despre cel mai bine vandut model din intreaga gama a constructorului nipon. Aceasta informatie ne-a fost data de cei de la Mitsubishi chiar in primavara acestui an, atunci cand niponii au anuntat cu bucurie ca este cel de-al patrulea an consecutiv in care Outlander PHEV a devenit cel mai bine vandut model din categoria sa pe piata auto europeana. In aceste conditii, este mai mult decat de inteles de ce Outlander PHEV se bucura de o atentie sporita din partea celor de la Mitsubishi.

Spre exemplu, asa cum probabil ca va amintiti deja, Mitsubishi Outlander PHEV a primit un facelift in prima parte a anului trecut, constructorul nipon simtind nevoia sa introduca cateva imbunatatiri minore din punct de vedere al infatisarii exterioare. Insa, mai important decat atat a fost ca unitatea pe benzina care functioneaza in ciclu Otto a fost inlocuita de cei de la Mitsubishi cu o alta unitate cu capacitate de 2.4 litri, care functioneaza in ciclu Atkinson. Noul propulsor ni se prezinta cu o putere totala de 135 de cai si cu un cuplu maxim de 211 Nm. De asemenea, autonomia bolidului a crescut odata cu acest facelift pana la 45 de kilometri.

Ei bine, acestea fiind spuse, recunoastem ca si noi ne-am dorit foarte mult sa testam un model Mitsubishi Outlander PHEV acum, dupa ce acesta a primit facelift-ul despre care vorbeam mai devreme. Nu de alta, dar specialistii vorbesc ca se simte diferenta intre ceea ce era in trecut si ceea ce ofera acum noua unitate de motorizare pe care am prezentat-o in randurile anterioare. In aceste conditii, va spunem ca am avut ocazia de a testa noul Mitsubishi Outlander PHEV in zilele ce tocmai au trecut, drept pentru care astazi va prezentam toate opiniile noastre la cald despre acest model!

Design Exterior

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, noul Mitsubishi Outlander PHEV vine doar cu cateva modificari discrete. Spre exemplu, putem remarca inainte de toate o revizuire a grilei frontale.

De asemenea, bara fata si blocurile optice au suferit cateva mici modificari survenite odata cu faceliftul prezentat in prima parte a anului trecut, bara de protectie integrand acum si niste faruri noi anticeata.

In partea spate mai putem observa acum un noi spoiler. Noile modele sunt echipate de asemenea cu un set nou de jante multispite, cu dimensiuni de 18 inci. Nu in cele din urma, putem observa garda la sol de 190 mm a automobilului!

Daca ne uitam la dimensiunile noilor modele Mitsubishi Outlander PHEV trebuie sa va spunem ca fisa tehnica prevede o lungime de 4.695 de mm, o latime de 1.800 de mm si o inaltime de 1.710 de mm. Greutatea automobilului este de aproximativ 1.880 de kilograme. Volumul portbagajului de depozitare a bagajelor este de 453 de litri, insa acesta poate creste in cazul in care bancheta din spate este rabatata. In aceste conditii, volumul creste pana la 868 de litri, respectiv pana chiar la 1.584 de litri pana la plafon.

Design Interior

Mergem acum catre habitaclu, acolo unde se pare ca cei de la Mitsubishi chiar si-au dat interesaul ceva mai mult in comparatie cu datile centrale. Spunem asta din doua motive! In primul rand, putem spune ca se observa o atentia la detalii ceva mai mare din partea specialistilor din cadrul producatorului.

In al doilea rand, putem vorbi acum despre scaune noi, mult mai confortabile si despre materiale de buna calitate folosite. Atmosfera de la interior nu este totusi una extrem de relaxata am putea spune, asta probabil si din cauza accentelor de culoare inchisa folosite de cei de la Mitsubishi. Nu in ultimul rand, putem remarca faptul ca spatiul de la interior este destul de generos!

Din punct de vedere tehnologic, putem observa in primul rand sistemul multimedia care este incastrat in bord, insa nu cu acea rama de sine statatoare pe care o intalnim tot mai des in prezent. Putem remarca la acest capitol ca ecranul sistemului multimedia beneficiaza acum de o rezolutie imbunatatita.

Mai putem spune ca sistemul de climatizare are un afisaj propriu si simplu, fiind usor de citit chiar si de cei fara prea multa experienta. Conectivitatea este la nivel inalt, aplicatiile Apple Car Play si Android Auto fiind prezente, insa nu putem sa nu remarcam faptul ca sistemul de navigatie lipseste!

Pret

In concluzie, noi putem spune ca un model Mitsubishi Outlander PHEV se poate dovedi a fi o solutie foarte buna pentru cei care au nevoie zi de zi de o masina pentru parcurgerea unor distante scurte in oras.

Totusi, pretul noilor masini Outlander PHEv nu este deloc mic, acesta plecand de la 42.000 de euro daca vorbim despre versiunea de echipare Intense. Totusi, trebuie sa spunem ca acest nivel de echipare include un numar important de optiuni suplimentare, ceea ce este important pentru cei care au pus ochii pe acest model.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp