2014 Renault Megane: un facelift in adevaratul sens al cuvantului

Lansat in 1995, Renault Megane are o istorie de aproape 20 de ani. Si astazi se bucura in continuare de succes, fiind un competitor de temut pentru legendarii producatori auto germani sau alti jucatori din industrie.

Saptamana trecuta, ne-am numarat printre norocosii care au avut sansa sa testeze, in premiera pentru Romania, Noul Renault Megane. Si nu oricum, ci intr-un voiaj de vis in Spania, testand masini pe drumurile dintre Madrid si Palencia, orasul in care a luat nastere modelul Megane. Noul Megane Facelift a fost lansat oficial anul trecut, in cadrul Frankfurt Motor Show, iar dupa cele 2 zile petrecute la volan, putem spune ca masina ne-a cucerit.

Facelift-ul include modificari precum o sigla Renault mai mare și mai proeminenta, un spoiler redesenat și o noua capota, si, deasemenea, noi lumini de zi, precum și faruri redesenate. Deși cele de mai sus sunt singurele modificari vizibile făcute la exterior, aceasta reprezinta o transformare sofisticata, care sporește imaginea Megane.

O camera montata in partea din spate ne-a ajutat sa parcam masinile, evitand astfel orice obstacole identificate in spate. Si asta nu este tot, pentru ca noul Megane vine deasemenea cu senzori de parcare spate, care e în măsură să le arate șoferilor cât de aproape sunt de un obstacol printr-o alerta sonora.

Toate modelele testate aveau emblema Bose pe aripi, ceea ce înseamnă ca vehiculele sunt oferite cu bara de protective neagra lucioasa, impreună cu o noua tapiterie si noi jante Akhiro de 17 inch. Si asta nu este tot, intrucat modelul Megane Bose vine si cu bandourile laterale de protectie din crom și lac negru, in timp ce Megane Sport Tourer este echipat cu barele de acoperis si lateralele geamurilor cromate.

Megane III se numara printre cele mai sigure masini din segmentul sau iar cea mai bună dovada este sondajul ADAC 2012 (Allgemeiner Deutscher Automobil – Club) care pozitioneaza Megane ca “bun” sau chiar “excelent”, in perioada de service intre 2007 si 2002.

Modelele Megane care au fost construite în 2009 , 2010 și 2011 sunt clasate ca “excelente”. Fie ca va place coupe, Sports Tourer sau versiunea hatchback, 2014 Renault Megane Facelift ramane una dintre cele mai bune alegeri si cel mai bun rival pentru modelele construite de grupul Volkswagen VW.

In Romania, Noul Renault Megane are un pret de pornire de 14.100 euro.

Design Interior

La interior, modificările sunt subtile, cabina ramanand un spatiu confortabil si placut, in special datorita calitatii materialelor folosite de către producatorul francez. Masina noastra de test era dotata si cu sistemul de infotainment R–link, care acceptă aplicații descărcabile si care faciliteaza sincronizarea cu smartphone-ul. Fiind fani ai tehnologiei, ne-a placut mult acest detaliu si putem spune ca este una dintre cele mai bune interfețe găsite în segmentul său.

Tableta multimedia Renault R-Link integrata este oferita ca si dotare optionala sau, in functie de model si de nivelul de echipare (exceptand coupe-cabriolet) ca dotare standard. Tehnologia R-Link grupeaza toate functiile media cum ar fi navigație, radio, telefonie cu Bluetooth și streaming audio, precum și conectivitate pentru dispozitive mobile în 26 de limbi.

În funcție de țară, peste 50 de aplicații pot fi descărcate în mașină. Toate funcțiile R – Link sunt controlate prin intermediul unui ecran tactil de 7 inch (18 cm). Unele funcții pot fi activate folosind comenzi vocale, în timp ce functia Text to Speech (TTS) vocalizeaza automat mesajele text iar fluxul RSS se activeaza pentru unele aplicații de îndată ce vehiculul este în mișcare.

Singurul lucru care nu ne-a placut a fost faptul ca, desi ecranul ofera suport touchscreen, soferul trebuie sa intinda cam mult mana pentru a il putea folosi. Cu toate astea, nu ne-am alarmat, caci Renault Megane vine si cu un joystick creat pentru a controla R-Link. Ne asteptam insa ca la urmatoarele generatii, sistemul de infotainment sa fie integrat mai ergonomic.

Interiorul masinii testate a fost evidentiat prin adaugarea sistemului audio Bose, care este o necesitate pentru cei care vor sa se bucure de muzica buna in timpul calatoriilor lungi.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter