2013 MINI Cooper S Paceman Test Drive: Strumful pentru jungla urbana

2013 MINI Cooper S Paceman este prima masina testata de echipa cars.ro si putem spune ca am inceput sesiunea de test-drive-uri cu dreptul. Multi oameni considera MINI Cooper Paceman ca fiind o ciudatenie, un raspuns la o intrebare pe care nimeni nu a pus-o.

Pentru cei ce nu stiu, MINI Cooper Paceman este o combinatie intre MINI Cooper Coupe si MINI Cooper Countryman. Este acea veriga lipsa care a data nastere unui nou segment in lumea auto si anume SAC sau Sport Activity Coupe. Cei de la MINI au construit aceasta masina pentru jungla traficului, tipica marilor metropole.

Dupa cum era de asteptat, Paceman foloseste aceeasi platforma ca si Countryman, fratele sau cu patru usi. Daca ne uitam cu atentie, de la jumatate in fata, Paceman este identic cu Countryman.

MINI Cooper Paceman are o lungime de 4,11 m, o latime de 1,78 m si o inaltime de 1,52 m. Greutatea masinii este de 1405 kg, ceea ce inseamna ca avem o diferenta de doar 5 kg intre Paceman si Contryman.

MINI Cooper S Paceman are ca rivali Nissan Juke sau Range Rover Evoque, iar asta inseamna ca designul indraznet nu ii va deranja pe cei ce cauta asemenea vehicule. Pentru cei care vor clasicul crossover, Paceman nu este masina potrivita.

Acelasi design indraznet este gasit si la interior, insa acesta nu este cu mult diferit fata de celelalte modele MINI. Fanii brandului MINI il vor indragi si pe Paceman, asta e sigur.

Probabil multi dintre voi sunt curiosi de performantele masinii. Ei bine, MINI Cooper S Paceman nu dezamageste la capitolul acesta. Modelul de fata este propulsat de un motor de 1.6-litri turbo, ce dezvolta 184 cai putere si 250 Nm. Sprintul de la 0 la 100 km/h se face in doar 7.5 secunde (7.8 secunde pentru modelele echipate cu o cutie de viteze in automata, in sase trepte). Viteza maxima atinsa este de 217 km/h (212 km/h pentru varianta automata). Cu toate acestea, MINI Cooper S Paceman are un consum de 6.1 litri de benzina la suta de km (7.1 pentru modelele ce utilizeaza cutia de viteze automata).

Daca in oras MINI Cooper S Paceman nu dezamageste deloc, la drum intins putem spune ca se descurca de minune. In oras MINI Cooper S Paceman atinge o viteza maxima de 60 km/h pentru ca respecta legile, iar pe autostrada viteza maxim atinsa este de 130 km/h.

Bineinteles, in Germania, pe o autostrada fara limita de viteza, MINI Cooper S Paceman poate atinge cu usurinta viteza de 200 km/h. Utilizand butonul sport, MINI Cooper S Paceman se transforma: motorul devine mai nervos, directia se intareste, iar suspensia este mai rigida.

Totusi, nu recomandam folosirea butonului sport pe o strada plina de gropi din Bucuresti deoarece suspensia rigida plus setul de jante de 19 inch nu reprezinta cea mai buna combinatie.

Singurul motiv ce ar descuraja cetateanul roman sa cumpere aceasta bijuterie este pretul de pornire: 27,600 Euro. Totusi, daca dispuneti de bani si vreti o masina distractiva de oras, dar care va poate duce fara probleme pe un drum de munte mai putin accidentat, nu mai stati pe ganduri. MINI Cooper S Paceman este exact ce cautati.

Newsletter

Whatsapp