Volkswagen opreste productia modelului Golf in Statele Unite

Volkswagen opreste productia modelului Golf in Statele Unite

Volkswagen a oprit productia celebrului model Golf pentru piata din Statele Unite ale Americii, piata unde acesta era comercializat inca din anii ’70.
Golf este fara doar si poate unul dintre cele mai cunoscute si mai indragite modele din gama celor de la Volkswagen.

Golf a fost gandita ca un inlocuitor pentru popularul Beetle, un alt model iconic din gama constructorului german. Desi probabil ca nu ar mai fi nevoie sa spunem asta, Golf a facut istorie pentru Volkswagen, devenind in timp cel mai bine vandut model al producatorului german in istorie.

Totodata, este a 3-a cea mai bine vanduta masina din toate timpurile. Asadar, un model care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare.
Revenind un pic la primii ani ai acestui model, haideti sa ne reamintim cum a inceput totul.

Cand si- a facut debutul modelul VW Golf?

Primul Golf, cunoscut sub numele de cod Type 17, si-a facut debutul in anul 1974. Pe piata auto de peste Ocean, Golf a fost cunoscut initial sub numele Volkswagen Rabbit.

Citeste si: Ce se intampla cu celebrul motor 2.0 TDI din oferta VW?

Echipat cu un motor racit cu apa si cu un sistem de tractiune pe fata, Golf a fost desemnat masina anului in 1975 de specialistii revistei Wheels.

Trei ani mai tarziu a aparut si versiunea GTI a lui Golf in Europa, versiune care a creat practic segmentul compactelor sportive in cele din urma.

Ei bine, desi nu se putea lauda nici cu niste dimensiuni prea mari si nici cu o motorizare prea puternica, Golf s-a dovedit a fi un model de succes si pe piata auto de peste Ocean.

Volkswagen opreste productia modelului Golf in America

Dupa aproape cinci decenii de prezenta pe piata din Statele Unite, oficialii marcii germane au luat insa o decizie radicala in ceea ce il priveste pe Golf. Mai exact, productia acestuia pentru piata din Statele Unite a fost oprita.

Pana la acest moment, productia lui Volkswagen Golf pentru piata americana era realizata in cadrul uzinei pe care grupul german o detine in localitatea Puebla din Mexic.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, Golf s-a dovedit a fi un model de succes si pe piata auto de peste Ocean, in ciuda faptului ca nu este un model pe placul celor mai multi clienti americani.

In cei aproape 50 de ani de prezenta pe aceasta piata, VW Golf s-a vandut in aproximativ 2.5 milioane de exemplare, ceea ce nu este deloc putin. Ultimele exemplare ce au fost construite in ultimele zile vor fi vandute pe parcursul acestui an de catre dealerii producatorului german din Statele Unite.

Este important de precizat totusi ca modelul Golf nu dispare complet de pe piata auto de peste Ocean, versiunile sportive GTI si R urmand sa fie comercializate in continuare. Aceste versiuni vor fi asamblate insa la uzinele VW din Europa.

VIDEOCLIPUL ZILEI