Valoare reziduala leasing auto. Ce trebuie sa stii cand cumperi un automobil?

Valoare reziduala leasing auto. Ce trebuie sa stii cand cumperi un automobil?

Valoare reziduala. Daca ai vazut de multe ori o reclama la leasing auto, poate ai auzit si despre valoarea reziduala. Companiile de leasing auto sau bancile subliniaza acest lucru, asa ca ar trebui sa stii si tu ce inseamna.

In cazul in care planuiesti sa achizitionezi o masina in leasing, ar trebui sa fii atent la toate punctele pe care le include contractul. Nu de alta, dar nu vrei sa platesti pe masina mai mult decat face.

Ce inseamna valoare reziduala?

Atunci cand cumperi o masina in leasing auto, o sa auzi mentionata si valoarea reziduala. Ei bine, acest termen reprezinta valoarea la care, in momentul in care va expira contractul de leasing dupa achitarea ultimei rate, se face transferul dreptului de proprietate catre utilizator.

Citeste si: Predare leasing. Ce trebuie sa stii cand ai de gand sa iei o masina second hand?

Valoare reziduala masina in leasing. De exemplu, daca valoarea reziduala a unei masini in leasing este de 4.000 de euro, atunci dupa ce platesti ultima rata, vei mai achita 4.000 de euro pentru ca firma de leasing sa faca transferul dreptului de proprietate asupra automobilului.

Valoarea reziduala poate fi achitata la inceputul sau la sfarsitul perioadei de leasing ori poate fi inclusa in rate si o platest pe parcursul derularii contractului intre.

Cum se calculeaza valoarea reziduala unui automobil in leasing?

Trebuie sa mai intelegi faptul ca aceasta valoare reziduala nu reprezinta un cost suplimentar, ci este o parte din pretul bunului pe care il cumperi in leasing. De obicei, valoarea reziduala este exprimata in procente.

Citeste si: Cat ajunge sa coste cu adevarat o Dacia Logan daca o cumperi in leasing, cu tot cu dobanda

Ce mai trebuie sa stii este ca o valoare reziduala mare, inseamna rate lunare mai mici. Firmele de leasing atrag cu ratele lunare mici, insa valoarea reziduala este mai mare.

De obicei, valoarea taxei este mare in cazul persoanelor juridice si mai mica atunci cand vorbim de oferte pentru persoanele fizice.

Desigur, valoarea reziduala poate sa fie si 0%. Acest lucru se intampla atunci cand aceasta este cuprinsa in ratele lunare. In concluzie, atunci cand achiti ultima rata se condidera ca fiind plata valorii reziduale.

Valoare reziduala masina in leasing. Un alt scenariu este atunci cand la momentul semnarii contractului, achiti si un avans mai mare. Aceasta suma reduce rata lunara, dar si valoarea reziduala.

De asemenea, te mai sfatuim sa alegi sa cumperi o masina in easing atunci cand un model de masina urmeaza sa fie inlocuit de altul nou, atunci cand vanzarile sunt in scadere sau cand comenzile sunt anulate si masinile trebuie sa fie vandute repede. Profita de aceste lucruri si cumpara o masina in leasing la un pret avantajos!

VIDEOCLIPUL ZILEI