Ce trebuie sa verifici la masina ta pe timp de iarna

Ce trebuie sa verifici la masina ta pe timp de iarna

Verificare masina iarna. Poate ca iarna pare ca intarzie sa apara, dar nu e niciodata prea tarziu sau prea devreme sa te gandesti la pregatirile pentru un anotimp care schimba modul de functionare a masinii tale.

E important sa verifici lichidele motorului, starea bateriei sau modul in care se prezinta anvelopele.

De asemenea, este important sa stii ca masina este putin mai pretentioasa iarna decat in orice alt anotimp, avand in vedere ca gradele scad sub zero si vremea de afara nu este prietenoasa nici cu partea exterioara a masinii, dar nici cu partea interioara.

Am adunat special pentru tine cateva sfaturi. Iata cum sa verifici masina pe timp de iarna.

Verificare masina pe timp de iarna

Verificare masina pe timp de iarna
Verificare masina pe timp de iarna

Verificare masina iarna. Nu e o noutate, in anotimpul rece, cand temperaturile scad in mod dramatic, e normal sa schimbi uleiul de la motor cu unul care nu ingheata atat de usor.

Daca nu stii exact care este tipul potrivit de ulei pentru un astfel de moment, cauta in cartea tehnica a masinii.

Citeste si: Simptome injector defect. Cum sa iti dai seama ca exista o problema?

Verificare masina iarna. La fel de important este sa modifici procentajul lichidului de racire: 60% lichid si 40% apa.

Iarna, capacitatea unei baterii este redusa de frigul de afara. Verifica atent cablurile de conectare, e posibil sa apara fisuri sau conexiuni slabite. Nu uita sa verifici, deasemenea, datele de expirare ale acesteia.

Eventual, controleaza voltajul bateriei: daca este cuprins intre 12,2 si 12,4 volti, inseamna ca este la jumatare de viata si trebuie sa fii atent la ea.

Anvelopele de iarna sunt o investitie buna inainte de sezon. Cele potrivite te pot ajuta in situatii neplacute.

Ai si varianta all-season, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le verifici gradul de uzura. Nu uita nici de parbriz. Curata-l periodic si alege lichidul de parbriz potrivit pentru sezonul rece.

Verificare masina iarna. Daca vrei sa eviti inghetarea masinii sau ruperea cheii intr-o incuietoare inghetata, incearca aceasta solutie batraneasca: apa fierbinte. Pentru aceleasi probleme, poti cumpara, de la aproape orice magazin de profil, glicerina.

Iti recomandam cu caldura un atfel de pachet. Ne vei multumi atunci cand te vei afla blocat in frig. Ce trebuie sa contina?

Simplu: rachete de semnalizare, paturi, bocanci, un aparat de radio, ulei de motor, lichid de degivrare, lichid de racire, o lanterna, apa proaspata si orice altceva crezi ca te-ar putea ajuta intr-o astfel de situatie.

VIDEOCLIPUL ZILEI