Verificare km la RAR. Intra si vezi daca masina pe care vrei s-o cumperi are kilometri reali

Verificare km la RAR. Intra si vezi daca masina pe care vrei s-o cumperi are kilometri reali

Verificare km la RAR. Registrul Auto Roman (RAR) vine in ajutorul celor care intentioneaza sa isi cumpere o masina din Romania, dar se tem de kilometri dati inapoi.

Poti verifica daca masina pe care vrei sa o achizitionezi are kilometri dati inapoi foarte usor, pe site-ul oficial al RAR.

Puteti folosi aplicatia daca masina a trecut cel putin o data pe la RAR si doar daca este inmatriculata in Romania. Aplicatia dezvoltata de RAR este gratuita si poate fi folosita si pe smartphone.

Cum afli kilometri reali pe RAR

Verificare km la RAR. Veti afla daca masina pe care intentionati sa o cumparati are kilometri dati inapoi prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Roman www.rarom.ro.

Din aceasta aplicatie veti afla activitatile derulate la RAR si numarul de kilometri inregistrati in bordul masinii (kilometri regasiti in baza de date a RAR sau a statiilor ITP autorizate), existenta/valabilitatea cartii de identitate a vehiculului, cateva date tehnice si de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

Citeste si: Cum arata un Audi A6 lovit in spate, cu kilometrii dati inapoi si scos la vanzare pentru 15.000 de euro. FOTO

Datele sunt valabile la data interogarii acestora si nu sunt destinate comercializarii. Persoanele care folosesc aplicatiile in mod abuziv pot avea accesul restrictionat. Aplicatia 

După cum am spus, aplicatia are si un minus. Nu exista o legatura cu o baza europeana a tuturor RAR-urilor europene, astfel ca nu puteti verifica si masinile aduse din strainatate.

Verificare km la RAR. Afla istoricul de daune al masinilor

Tot pe site-ul oficial RAR puteti afla istoricul de daune al vehiculelor. Registrul Auto Roman vine astfel in sprijinul soferilor are vor sa cunoasca cat mai multe informatii despre vehiculul de care sunt interesati.

Astfel, la interogarea prin aplicatia Istoric Vehicul, impreuna cu informatiile oferite gratuit de RAR, se precizeaza si faptul ca pentru acel vehicul exista disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost. Tariful este de 35 de lei si se achita online.

Verificare km la RAR. Daca doriti sa obtineti istoricul de daune al autovehiculului, trebuie sa intorduceti seria de caroserie/sasiu si o adresa de email, apoi veti fi redirectionat catre zona de plata cu cardul.

Veti primi istoricum pe email, ce contine contine urmatoarele informatii:

– Zona de avarii, inclusiv pozitionarea acestora pe un vehicul – macheta
– Intervalul valorii devizului de reparatie
– Intervalul indicatiei odometrului la data intocmirii devizului
– Daca a fost o dauna majora din punct de vedere economic
– Daca au fost afectate principalele elemente de siguranta sau din structura de rezistenta.
– Toate informatiile pe care le veti introduce in sistemul informatic, pentru a afla datele de care sunteti i-interesat, sunt protejate conform normelor GDPR.

Asadar, asa poti face o verificare a km la RAR. Doar asa te poti asigura ca masina pe care o cumperi are pretul corect si nu prezinta urme prea mari de uzura.

VIDEOCLIPUL ZILEI