Verificare disponibilitate numere preferentiale. Cea mai rapida si usoara metoda

Verificare disponibilitate numere preferentiale. Cea mai rapida si usoara metoda

De fiecare data cand cumparam o masina noua sau second hand, atunci cand vrem sa o inmatriculam ne dorim un numar preferential. Cum verificam disponibilitatea numerelor preferentiale? Care este cea mai rapida metoda?

Nimeni nu vrea sa ajunga sa stea la cozile de la DPRCIV sa vada daca numerele preferentiale sunt disponibile. Poti face acest lucru de pe telefon sau din canapeaua sufrageriei tale si sa eviti cozile interminabile.

Asa ca, daca tocmai ti-ai cumparat o masina noua sau second hand si vrei sa o inmatriculezi, iti aratam cum poti verifica rapid si usor daca numerele preferentiale sunt disponibile.

Acte necesare la eliberarea numerelor provizorii (rosii)

Bineinteles, masinile noi sau second hand primesc numere rosii la inmatricularea provizorie, pentru ca soferii for sa circule imediat cu noua lor achizitie, dar perfect legal.

Trebuie sa stii ca aceste numere sunt valabile timp de 30 de zile, iar daca aceasta perioada a trecut si inca nu ai reusit sa rezolvi cu inmatricularea, mai poti face o cerere care va prelungi valabilitatea numerelor rosii pentru inca 60 de zile.

Citeste: Am facut calculul! Cat costa, de fapt, sa inmatriculezi o masina in Romania in 2020

Pentru a obtine numerele de inmatriculare rosii, ai nevoie de urmatoarele acte:

– Cererea solicitantului
– Contractul de asigurare de raspundere civila auto obligatorie RCA (copie si original)
– Documentul care atesta dreptul de proprietate al celui care solicita inmatricularea
– Cartea de identitate a solicitantului (copie si original)
– Dovada ca ai platit contravaloarea autorizatiei de circulatie provizorie (13 lei). Aceasta se poate achita si la ghiseul unde se depun documentele
– Dovada ca ai platit contravaloarea placutelor de inmatriculare cu numere provizorii (40 lei). Bineinteles, taxa se poate achita si la ghiseu atunci cand depuneti documentele
– Daca automobilul pe care vreti sa-l inmatriculati provine din afara Uniunii Europene, pe langa documentele mentionate o sa mai aveti nevoie si de copia declaratiei vamale

Afla si cum poti inmatricula un scuter sau un ATV la primarie. Ce acte sunt necesare pentru a face acest lucru.

Cum verifici disponibilitatea numerelor preferentiale?

Stim cu totii ca orice sofer isi doreste un numar preferential, asa ca alegem sa platim in plus pentru cateva litere care ne reprezinta. Contravaloarea placutelor cu numarul de inmatriculare la rand costa 40 de lei, iar daca vrei un numar preferential trebuie sa achitam 85 de lei.

Pentru a verifica disponibilitatea numerelor preferentiale, primul pas este sa intri pe site-ul drpciv.ro. Accesati meniul si selectati optiunea Servicii online, dupa care Verificari online. O sa observi optiunea Disponibilitate la numar. Daca nu te descurci poti accesa acest link: https://www.drpciv.ro/drpciv-forms/plate-number

Dupa ce ai ajuns pe site-ul celor de la DRPCIV, va trebui sa completezi campul cu emailul tau, dar si numarul de inmatriculare caruia vrei sa ii verifici disponibilitatea. Retine faptul ca aceasta verificare nu este o rezervare a numarului de inmatriculare.

Sistemul te va informa pe loc daca numerele de inmatriculare pe care le vrei sunt disponibile. Vei primi si un email cu aceste informatii.

VIDEOCLIPUL ZILEI