Unda verde pentru Rabla 2019! Guvernul a aprobat bugetul Administratiei Fondului de Mediu

Unda verde pentru Rabla 2019! Guvernul a aprobat bugetul Administratiei Fondului de Mediu

Guvernul a aprobat bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu, iar premierul Viorica Dancila a anuntat ca, astfel, vor putea fi demarate programele nationale Rabla Clasic si Rabla Plus.

Potrivit acesteia, prin bugetul alocat de 322 de milioane lei, aproximativ 35.000 de romani vor avea posibilitatea sa inlocuiasca masinile mai vechi de opt ani cu altele noi.

Continua, de asemenea, Programul Rabla Plus prin care se finanteaza achizitia de masini electrice si hibride, suma alocata fiind de 93 de milioane de lei.

”Vorbim despre un program de mare succes, care ofera cel mai consistent eco voucher din uniunea europeana, aproximativ 10.000 de euro, pentru masini electrice suta la suta. Stimulam, astfel, tranzitia catre eco mobilitate si construim în Romania o adevarata piata a vehiculelor ecologice”, a mai spus Dancila.

Data de la care vor debuta practic noile programe nu u fost inca facuta publica, dar expertii se asteapta ca acestea sa se declanseze in a doua jumatate a lunii aprilie. Daca cererea va fi si in acest an la fel de mare ca in anii precedenti, este posibil ca programul sa primeasca o suplimentare de fonduri spre finalul anului.

VIDEOCLIPUL ZILEI