Uber mareste tarifele in Bucuresti, rivalul Bolt le ieftineste

Uber mareste tarifele in Bucuresti, rivalul Bolt le ieftineste

Cele mai importante companii de ride-sharing din Romania se pregatesc de modificari importante la tarifare. Uber pregateste o marire a preturilor, in timp ce Bolt le ieftineste.

Uber a anuntat ca, incepand de miercuri, va mari tarifele practicate in orele de varf. Decizia a fost luata pentru a-i convinge pe soferi sa iasa mai des pe strada si sa accepte mai multe curse in aceasta perioada, cand drumurile sunt supraaglomerate.

Orele de varf stabilite acum de Uber sunt: Luni – Vineri intre orele 07:00-10:00; Luni – Joi intre orele 16:00-19:00 si Vineri intre orele 13:00-19:00

Pentru aceste intervale, in cazul curselor UberX, tariful de baza va creste de la 1,3 lei/km si 0,22 lei/minut la 1,56 lei/km si 0,26 lei/minut. Totodata, costul minim al unei astfel de curse va creste de la 10 lei la 12 lei.

Tot la orele de varf, in cazul curselor UberSelect si UberGreen, tariful de baza va creste de la 1,65 lei/km si 0,28 lei/minut la 1,98 lei/km si 0,34 lei/minut. Costul minim al unei astfel de curse va creste de la 12 lei la 14,4 lei.

Principalul rival al celor de la Uber, Bolt (fostul Taxify), a anuntat ca mizeaza pe o strategie total opusa. Inca de la inceputul saptamanii, compania a redus tariful din orele de varf cu 15%. Acest lucru ar trebui sa ii faca pe calatori sa opteze pentru oferta Bolt, in dauna celei Uber.

In prezent, pentru cursele obisnuite Bolt, tariful de baza este de 1,3 lei/km plus 0,22 lei/minut, cu un cost minim al cursei de 9 lei.

VIDEOCLIPUL ZILEI