Topul masinilor fiabile in 2021. Care sunt cele mai bune alegeri second hand

Topul masinilor fiabile in 2021. Care sunt cele mai bune alegeri second hand

Topul masinilor fiabile in 2021. Fiabilitatea este o caracteristica extrem de importanta pentru un automobil, fiecare dintre noi dorindu-ne o masina in care sa nu bagam bani constant in reparatii.

Evident, nu ne putem astepta ca masina pe care o conducem sa nu se strice niciodata, asta este inevitabil fara doar si poate! Insa, putem avea “pretentia” ca la masina pe care o conducem sa nu se strice mereu cate ceva.

Tocmai din acest motiv, atunci cand luam decizia cea mare de a achizitiona o masina, trebuie sa ne indreptam atentia catre un model cu componente de calitate. Lasand asta la o parte, avem si noi o contributie importanta, sarcina noastra fiind aceea de a intretine masina asa cum stim mai bine.

Topul masinilor fiabile in 2021

Iata topul masinilor fiabile in 2021. Potrivit unor clasamente realizate de una dintre cele mai importante companii care se ocupa cu verificarea masinilor, cea mai fiabila masina rulata pana la trei ani a fost Mercedes-Benz GLC, urmata tot de un Mercedes-Benz SLC/SLK, respectiv de un Porsche 911.

Citeste si: Top 5 cele mai fiabile masini second hand pe care sa le cumperi in 2020

In topul acestora au urmat alte doua modele ale germanilor de la Mercedes-Benz, Clasele A si B.

In cazul intervalului 3 – 5 ani, cea mai fiabila masina a fost desemnata Porsche 911, aceasta fiind urmata in top de Opel Mokka, respectiv Audi TT.

Apoi, in intervalul 5 – 7 ani, cel mai fiabil model de pe piata a fost desemnat acelasi Porsche 911, urmat de Audi TT si Mercedes-Benz SLK.

Cele mai fiabile masini second hand

Topul masinilor fiabile in 2021. Mergem mai departe si dam de acelasi Porsche 911 care este lider si in intervalul 7 – 9 ani, urmat de aceasta data de Audi TT si BMW X1. In cele din urma, daca vorbim despre masinile mai vechi, 9 – 11 ani, podiumul este ocupat de modelele Porsche 911, Audi TT si Volkswagen Golf Plus.

Probabil ca va intrebati acum cum se descurca modelele Dacia la acest capitol al fiabilitatii! Ei bine, trebuie sa stiti ca nu prea bine!

Daca vorbim despre segmentul masinilor cu o vechime de pana la 3 ani, Dacia Logan conduce cu o rata de defecte de 13.6%, in timp ce locul secund este ocupat de SUV-ul Duster cu o rata a defectelor de 11.7%.

Pentru intervalele 5 – 7, respectiv 7 – 9 ani, Dacia Logan ocupa locul secund in acest top al ratelor de defectare, prima pozitie fiind ocupata de Chevrolet Spark. Asadar, si aceste automobile intra in topul masinilor fiabile in 2021.

In cazul modelelor din Romania, pentru intervalul de vechime de 3 – 5 ani, podiumul este ocupat de Porsche 911 (rata a defectelor de 3.5%), Opel Mokka (5%) si Audi TT (5.1%).

Top 10 continua cu urmatoarele modele: Mercedes-Benz Clasa B (5.1%), Mercedes-Benz SLK (5.1%), Audi Q5 (5.3%), Mitsubishi ASX (5.7%), BMW X1 (5.9%), Mercedes-Benz GLK (5.9%) si Toyota RAV4 (5.9%).

VIDEOCLIPUL ZILEI