Top 3 motive pentru a verifica periodic presiunea anvelopelor

Top 3 motive pentru a verifica periodic presiunea anvelopelor

Suntem deja la sfarsitul lunii mai, ceea ce inseamna ca sezonul de vara este deja extrem de aproape. Specialistii recomanda soferilor ca pentru a se bucura cat mai mult de experienta de condus in timpul sezonului cald sa se asigure ca presiunea din anvelopele masinii pe care o conduc este cea corecta. In acest context, specialistii avertizeaza soferii de faptul ca aceasta presiune din anvelope influenteaza atat durata de viata a anvelopelor, cat si consumul de combustibil al automobilului. Va prezentam in randurile urmatoare cele mai importante trei motive pentru care ar trebui ca si voi sa verificati periodic presiunea anvelopelor!

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, presiunea anvelopelor influenteaza puternic manevrabilitatea masinii si siguranta soferului. Bineinteles, daca vorbim despre niste anvelope cu presiune scazuta sau cu presiune neuniforma, vorbim si despre o masina care va reactiona mai lent din punct de vedere al directiei. De asemenea, in aceste cazuri, exista riscul ca masina sa se comporte neasteptat in unele situatii extreme, punandu-va in pericol.

Martin Drazik, Product Manager in cadrul Nokian Tyres Europa explica ca “importanta presiunii se resimte in special in unele situatii extreme, care implica miscari rapide de directie”. De asemenea, acesta spune ca “pe timp de ploaie, anvelopele cu presiune mica pot creste distantele de franare si pot reduce rezistenta la acvaplanare”

Mergem mai departe si va spuneam ca presiunea din anvelope influenteaza si durata de viata a acestora. Bineinteles, anvelopele cu o presiunea prea mica sunt cele mai predispuse deteriorarii. Acelasi specialist din cadrul Nokian Tyres Europa atrage atentia ca o presiune scazuta a anvelopelor duce la supraincalzire si, implicit, la cresterea uzurii acestora. Drazik explica ca presiunea scazuta reduce practic distanta dintre roata si suprafata anvelopei, drept pentru care creste riscul ca anvelopa sa loveasca roata.

In cele din urma, mai trebuie sa spunem ca presiunea anvelopelor influenteaza in mod direct atat consumul de carburant al masinii, cat si gradul de emisii de dioxid de carbon. Specialistul din cadrul Nokian Tyres sustine ca presiunea redusa sporeste rezistenta la rulare a anvelopei, ceea ce duce in cele din urma la un consum inutil de carburant. Drazik recomanda soferilor sa respecte acea recomandare de presiune ECO pentru anvelope specificata de multi producatori de automobile, spunand ca aceasta setare minimizeaza rezistenta la rulare si emisiile de carbon.

Asadar, este de la sine inteles ca presiunea anvelopelor este extrem de importanta pentru fiecare masina in parte! Alaturi de specialistii de la Nokian Tyres, si noi va recomandam sa faceti verificari regulate in acest sens si sa actionati in cazul in care este necesar acest lucru!

VIDEOCLIPUL ZILEI