Cat castiga pe luna, de fapt, un sofer angajat la STB, cu tot cu sporuri

Cat castiga pe luna, de fapt, un sofer angajat la STB, cu tot cu sporuri

Ce salariu primeste un sofer de la STB. Este un loc de munca platit foarte bine, soferii ajungand sa castige o suma impresionanta lunar, iar sporurile sunt uriase.

Soferii STB sunt unii dintre functionarii cu multe responsabilitati din insitutile bucurestene. Astazi o sa aflam cati bani castiga lunar soferii STB, cu tot cu sporuri, care nu sunt deloc de neglijat, soferii care lucreaza pentru STB ajungand sa incaseze sume foarte mari doar din sporuri.

Societatea de Transport Bucuresti (STB) are peste 11000 de angajati, iar salariul mediu este de 3500 de lei, la care se adauga bonuri de masa, precizeaza STB. 

Cat castiga pe luna soferii de la STB 

Un sofer de STB primeste in fiecare an al 13-lea salariu, iar primele de vacanta sunt de 80%, de asemenea primesc un spor de conduce intre 16 si 18 la suta, iar primele de Pasti si Craciun nu lipsesc, acestea fiind de 500 de lei pentru fiecare sarbatoare.

Soferii mai primesc si o prima pentru nasterea fiecarui copil de 1850 de lei. Salariul mediu al unui sofer de la STB este de 3500 de lei, in timp ce un vatman castiga aproximativ 3200 de lei, soferii pot castiga mai multi bani daca efectueaza ore suplimentare, ore care sunt platite foarte bine, cu 100%-150% mai mult.

Citeste si: Cat castiga, de fapt, un curier la Glovo. Salariul nu este mic deloc  

Ce sporuri primeste un sofer de la STB

-spor de noapte – 25%
-spor de sarbatori legale – 100%
-spor pentru ore suplimentare – 100%-150%
-spor de vechime – 5%-25%
-spor de conducere – 16%-18%
-prima anuala – echivalentul unui salariu
-prima de Pasti, Craciun – 500 de lei
-prima de vacanta – 80% din salariu
-prima pentru nasterea unui copil – 1.850 lei
-prima pentru soferi – 3 zile in plus de concediu anual

Cat munceste un sofer la STB 

Prima tura a soferilor de la STB incepe la ora 04:00 pentru ca la ora 05:00 autobuzele trebuie sa fie deja pe linie, schimbul pentru tura a doua se face la ora 13:00, iar schimbul trei termina ora 23:00, soferul care lucreaze in ultima tura trebuie sa alimenteze si sa spele vehiculul pentru soferul care lucreaze pe tura de dimineata. 

VIDEOCLIPUL ZILEI