Cat castiga, de fapt, un conductor de metrou. Este aproape dublu fata de media nationala

Cat castiga, de fapt, un conductor de metrou. Este aproape dublu fata de media nationala

Salariul unui conductor de metrou este unul extrem de bun. Pe langa asta, conductorii de metrou primesc tichete de masa si au si multe alte beneficii

Metrorex este una dintre cele mai folosite siteme de transport in comun din Romania. Metroul bucurestean a fost inaugurat de Nicolae Ceausescu pe 19 decembrie 1979, prima magistrala fiind intre Semanatoarea si Timpuri noi.

Sistemul este complet electrificat si consta in patru magistrale, unica statie fiind situata la suprafata fiind Berceni

Venitul mediu al unui angajat Metrorex este de 5.408 de lei net pe luna, conform datelor din bugetul de venituri si cheltuieri publicat pe site-ui instiututiei aflata in subordinea Ministerului Transporturilor.

Ce program are un conductor de metrou

Programul Metrorex incepe la ora 05:00 si se incheie la ora 23:00, cu mentiunea ca ultimele trenuri de metrou pleaca la ora 23:00 din statiile de capat ale Liniilor de metrou.

La statiile Piata Unirii 1 si Piata Unirii 2 se asteapta transferul calatorilor intre Liniile de metrou M1, M3 si M2.

Cat castiga un conductor de metrou

Salariul unui conductor de metrou depinde in primul rand de vechimea si de experienta acestuia, dar salariul mediu brut lunar pentru salariatii Metrorex este unul destul de bun.

Astfel salariul mediu pentru personalul tehnic este de 7.300 lei, 8.000 de lei pentru mecanici si 5.300 de lei pentru angajații care lucreaza pe timp de noapte.

Salariatii Metrorex mai au si alte beneficii, pe langa salariu, primesc tichete de masa, un tichet in valoare de 20 de lei pentru fiecare zi lucrata, decontarea a 75% din valoarea biletelor de odihna si de tratament, decontarea a 50% din costul abonamentelor pe calea ferata si rutiera.

Mai mult, acestia beneficiaza de decontarea a 99% din pretul cazarii la Hotelul Zamora din Busteni (hotel care apartine sindicatului) sau permise CFR cu minimum 6 calatorii.

In bugetul de venitul si cheltuieli al companiei Metrorex se poate observa ca un angajat castiga in media 5.408 lei pe luina.

Citeste si: Cat castiga, de fapt, un livrator Bringo. Cererea este din ce in ce mai mare

Cat castiga pe luna soferii de la STB

Un sofer de STB primeste in fiecare an al 13-lea salariu, iar primele de vacanta sunt de 80%, de asemenea primesc un spor de conduce intre 16 si 18 la suta, iar primele de Pasti si Craciun nu lipsesc, acestea fiind de 500 de lei pentru fiecare sarbatoare.

Soferii mai primesc si o prima pentru nasterea fiecarui copil de 1850 de lei. Salariul mediu al unui sofer de la STB este de 3500 de lei, in timp ce un vatman castiga aproximativ 3200 de lei.

Soferii pot castiga mai multi bani daca efectueaza ore suplimentare, ore care sunt platite foarte bine, cu 100%-150% mai mult

VIDEOCLIPUL ZILEI