Noi promisiuni pentru Drumul Expres Craiova - Pitesti. Cand va fi gata si cat vor costa lucrarile!

Noi promisiuni pentru Drumul Expres Craiova – Pitesti. Cand va fi gata si cat vor costa lucrarile!

Mult asteptatul Drum Expres dintre Craiova si Pitesti va fi gata abia in 2022, anunta constructorul.

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura de la noi din tara, Drumul Expres Craiova – Pitesti, va mai avea de asteptat pana la inaugurare. Constructorul a anuntat ca noul termen de finalizare al soselei este 2022. Desi pare putin cam indepartat, anuntul este de fapt o veste buna. Asta inseamna ca autoritatile au emis toate ordinele pentru demararea lucrarilor si acum se poate munci efectiv la noul drum.

Potrivit constructorilor, termenul de executie al lucrarilor este de 24 de luni. Executant este firma Tehnostrade.

Drumul va avea o lungime de 121 de kilometri, iar cea mai complicata parte a constructiei va fi podul de peste raul Olt, in zona Slatinei, care va avea o lungime de jumatate de kilometru. Costul total al lucrarilor este de 930 de milioane de euro, o mare parte din bani venind din fonduri europene.

Drumul Expres Craiova – Pitesti are o importanta capitala pentru economia Romaniei. Compania Ford, care are o fabrica la Craiova, cere de ani buni construirea unei autostrazi sau a unui drum expres cu care sa-si poata exporta productia mai usor. Reprezentantii americani au amenintat chiar ca isi vor inchide fabrica daca autoritatile nu dau drumul mai repede la constructie.

VIDEOCLIPUL ZILEI