Vrei un motor cu capacitate cilindrica mare? Iata avantajele unei astfel de masini!

Vrei un motor cu capacitate cilindrica mare? Iata avantajele unei astfel de masini!

In prezent, o minte luminata s-a gandit sa initieze un proiect de lege destul de interesant.

Nu sunt ironic, din contra, chiar se intampla sa fie o idee buna printre atatea rele, iar aceasta are ca scop initierea un proiect de lege prin care se urmareste scaderea considerabila a impozitului pentru autovehiculele cu motoare cu capacitate cilindrica mare.

Astfel, aceasta veste nu poate fi decat imbucuratoare, puterea motorului reprezentata de cilindreea mare fiind inca preferata soferilor. In continuare, va voi expune doar cateva avantaje pe care le confera un automobil cu capacitate cilindrica mare

Sunetul. Cu totii cunoastem sunetul automobilelor americane construite cu motoare in V8 sau chiar V12, fiind renuminte si pentru puterea pe care o ofera.

Este clar pentru toti acel sunet de Mustang care ascunde sub capota un motor de 4.0 L cu o herghelie de cai, care rage ca un monstru.

In Romania, pe langa cocalarii care tureaza masinile cu motoare de 1.6 la semafor, exista si pasionati care efectiv se bucura de simfonia redata de cilindreea unui motor de 5 sau chiar 6 L, acesta fiind unul din motivele achizitionarii unui asemenea bolid.

Puterea acceleratiei. Majoritatea constructorilor de automobile doteaza masinile cu motoare mici cu turbo, practic supra-alimentare. Din pacate pentru pasionati, acest lucru se intampla din cauza faptului ca protectia mediului este mai presus de orice.

Cu toate ca unii se gandesc si la mediu, pentru altii punctul forte il reprezinta doar puterea, acceleratia si sunetul unui automobil. Asadar, un motor in V6 pana la V12 va reprezenta ceva cu adevarat special.

Numarul de pistoane, cilindree mare etc. vor conferi capacitatea unui motor de a dezvolta un cuplu exceptional, accelerand foarte violent.

Citeste si: Uleiul de motor trebuie sa fie vascos sau subtire? Iata schimbarile la care luam parte!

Increderea in automobil. Din pacate, unii dintre noi se incred foarte tare in autovehiculul pe care il conduc si comit greseli fatale.

Lasand la o parte inconstienta, increderea si siguranta pe care o ofera un motor puternic vor conferi abilitatea depasirii sau aceelerarii in scopul evitarii unui obstacol chiar in momentele in care conteaza si o fractiune de secunda.

Greutatea redusa a automobilului in raport cu motorul. Este clar ca daca vom conduce un automobil cu un motor de 5-6L, cu siguranta greutatea, numarul de pasageri, bagaje etc. nu vor reprezenta un factor care sa cantareasca in dezavantaj.

Contrar a ceea ce am descris anterior, ganditi-va la un automobil cu un motor de 1,4 pe gaz, cu AC-ul pornit, bagaje si 4 pasageri. Cu greu va mai pleca, de acceleratie nu mai zic.

Avantaj la fiabilitate. S-a dovedit de nenumarate ori ca un motor simplu este mai fiabil decat unul conceput cu tot felul de turbine sau sisteme de supra alimentare.

In cazul in care nu cunosteati acest aspect. motorul aspirat/simplu in V8 este mai fiabil decat unul in 4 pistoane. Acest lucru se datoreaza in primul rand putinelor piese in miscare (nu are turbina, furtune in plus, intercooler etc.) .

Un alt avantaj este conferit de turatia scazuta, ca in cazul motoarelor mari, reprezentand o uzura scazuta.

Tot in capitolul fiabilitate intra si materialele si echipamentele cu care sunt dotate motoarele mari. Oricine poate vedea care sunt piesele folosite pentru motorizarile de tip V6, V8 etc. in raport cu cele care doteaza motoarele sub 3 L.

Confortul oferit la condus. In final, confortul pe care il ofera motoarele mari este de nedescris.

Pe langa sunetul incredibil de care te indragostesti instantaneu, suspensiile de calitate, franele bune etc, puterea si manevrabilitatea conferite de aceste tipuri de motorizari te vor duce in al noualea cer, din pacate pentru unii, nu doar la figurat, ci si la propriu.

Te-ar mai putea interesa:

De cate feluri sunt discurile de frana? Iti spunem noi!

Folosim antigelul clasic sau noile solutii lichide pentru motor? Iata ce trebuie sa alegem!

VIDEOCLIPUL ZILEI